'Efsane' geri döndü, kızı İYİ Parti'den ayrıldı!

AK Parti’nin Ankara Keçiören Belediye Başkanlığı için Turgut Altınok’u aday göstermesi bekleniyor. Bir süre önce kızı Ayça Altınok’u İYİ Parti yönetimine taşıyan Altınok, yerel seçim için iktidar partisi ile anlaşınca kızı da İYİ Parti’den istifa etti. Ayça Altınok'un rozetini takan Akşener törende onu, "Efsane belediye başkanının kızı" diye tanıtmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Daha önce AK Parti'de siyaset yapan ve 2004-2009 yılları arasında da Keçiören Belediye Başkanı olan Turgut Altınok'un yeniden bu partiden aday gösterilmesi gündeme geldi. Altınok 2014 yerel seçimleri öncesinde dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le anlaşmazlığa düşerek kenara çekilmişti. Bu defa Gökçek gidip Altınok'un yeniden AK Parti'den adaylığı gündeme gelince,19 Haziran tarihinde İYİ Parti'ye katılan kızı Ayça Altınok da partisinden ve GİK üyeliğinden istifa etti.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre Altınok'un ismi İYİ Parti'den adaylık için de geçiyordu. Bunun işareti de 24 Haziran seçimlerinden önce verildi. Kızı Ayça Altınok, 19 Haziran tarihinde İYİ Parti'ye katıldı. Rozetini de Genel Başkan Meral Akşener, “Efsane belediye başkanının kızı” diyerek taktı. Ayça Altınok Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi yapıldı. Ancak baba Altınok'un tekrar AK Parti ile anlaşması üzerine kızının İYİ Parti günleri de sona erdi.