MHP’nin işbirliği için konuştuğu 8 il

MHP’li bir üst düzey yönetici AK Parti ile işbirliğinin katkısıyla kazanabilecekleri 8 il olduğunu açıkladı. Bu iller Adana, Mersin, Isparta, Manisa, Karabük, Kars, Iğdır ve Yozgat olarak sıralanıyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Siyasi partilerin yerel seçimde işbirliği arayışlarında kritik dönemece girildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son açıklamasında MHP ile işbirliği sürecine dair görüşmelerin sürdüğünü, bu çerçevede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile kısa sürede bir görüşme yapacaklarını duyurdu. MHP’nin aday çıkarmayacağı 3 büyükşehir karşısında hangi illerde destek göreceği bu görüşmede netleşecek.

MHP’nin üst düzey bir yöneticisine göre MHP’nin işbirliğinin de katkısıyla alabileceği 8 il var. Bu iller Adana, Mersin, Isparta, Manisa, Karabük, Kars, Iğdır ve Yozgat olarak sıralanıyor. Yine özellikle İstanbul’da bazı ilçelerin de alınabileceği belirtiliyor.

MHP’li yöneticinin verdiği bu bilgilerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti İl Başkanları toplantısında 12 ilin daha belediye başkanını açıklayacağı duyuruldu. Açıklanmayan 21 il olduğu düşünüldüğünde geriye 9 il kalıyor. Bu durumda AK Parti ile MHP’nin işbirliği yapacağı illerin MHP’li yöneticinin açıkladığı iller olma ihtimali yükseliyor.

MHP ADAY DEĞİŞTİRECEK Mİ?

AK Parti ile MHP’nin yerel seçim ittifakında AK Parti’nin talebi üzerine MHP’nin adaylarının destekleneceği Adana başta olmak üzere işbirliğine gidilen bazı illerde adaylarını değiştirebileceği iddia edildi. Bu iddiaları hatırlattığımız MHP’li yönetici “MHP ilan ettiği adayların sonuna kadar arkasındadır. Aday değiştirme asla söz konusu olamaz” dedi. Ancak karşılıklı jestlerle ilerleyeceği söylenen işbirliği sürecinde liderler görüşmesinde bu konuda bir esneklik yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu.