Kılıçdaroğlu: 24 Kasım'da bir maaş ikramiye verelim

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında siyasi partilere çağrıda bulunarak '24 Kasım'da öğretmenlere 1 maaş ikramiye verelim' önerisinde bulundu. Kılıçdaroğlu, "Bekliyoruz, AK Parti iktidarından da bekliyoruz, MHP'den de, İYİ Parti'den de bekliyoruz. Öğretmenlere 3600 ek göstergeyi el birliğiyle verelim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Tüm siyasi partilere sesleniyoruz; Gelin destek verin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerimize bir maaş ikramiye verelim!” dedi.  Atama bekleyen öğretmenlerin de olduğunu belirten CHP lideri sözlerine şöyle devam etti; "Ücretli öğretmenler asgari ücretin altında aylık alıyor. Öğretmen öğretmendir. Öğretmenin ayrıcalığı olmaz. Okullarda öğretmen açığımız var, dışarıda da yüzbinlerce atama bekleyen öğretmen var. 153 bin 640 öğretmen açığı var. Türkiye'nin bu ayıptan kurtulması lazım."

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

NE YAPACAKSIN ÖĞRETMEN İÇİN? 24 Kasım öğretmenler günüydü... Herkesin saygı duyduğu kişiler, öğretmenler bir toplumun önderleridir. Bir geleceğe, çağdaş uygarlığa toplumu ulaştırırlar. Öğretmen olmak kolay değildir, öğretmen olmak için yürekte bir vatan sevgisi, insan sevgisi, çocuk sevgisi gerekiyor. Öğretmenlere en büyük değeri veren Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. 2018 yılında öğretmenler gerçekten de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün düşündüğü yaşam standartına ulaştı mı? Onları daha güçlü bir hayat standartı üzerine oturtabildik mi? Her yıl öğretmenler günü olur, politikacılar bol bol konuşur. Madem öğretmen bu kadar değerli, öğretmen için ne yaptın, ne yapacaksın öğretmen için?

11 MADDELİK ÖNERİ: CHP, öğretmenler için neyi vadediyor? 1- Öğretmenler meslek kanunu çıkarılmalıdır. Öğretmenlik farklı bir meslektir, diğer devlet memurları gibi değildir. Kanun teklifimizi verdik. Bugün ek iş yapan öğretmenlerimiz var, öğretmenleri bu ayıptan kurtarmamız gerekiyor. Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında aylık almamalı. Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi gerektiğini söyledik bütün meydanlarda. Bekliyoruz, AK Parti iktidarından da bekliyoruz, MHP'den de, İYİ Parti'den de bekliyoruz. Öğretmenlere 3600 ek göstergeyi el birliğiyle verelim. Kanun teklifimizi verdik, seçim bildirgelerinde olmasına rağmen, söz vermelerine rağmen AKP oylarıyla öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi reddedildi.

24 KASIM'DA İKRAMİYE VERELİM: 24 Kasım öğretmenler gününde öğretmenlerimize 1 maaş ikramiye verilmeli. Bugün sözleşmeli öğretmenler var, ücretli öğretmenler var. Ücretli öğretmenler asgari ücretin altında aylık alıyor. Öğretmen öğretmendir. Öğretmenin ayrıcalığı olmaz. Okullarda öğretmen açığımız var, dışarıda da yüzbinlerce atama bekleyen öğretmen var. 153 bin 640 öğretmen açığı var. Türkiye'nin bu ayıptan kurtulması lazım. Nerede öğrenci varsa, orada okul olmalı. Taşımalı eğitime son vermemiz lazım. 20 Temmuz sivil darbesinden sonra çok sayıda öğretmenin görevine son verildi. Eğer bu öğretmenler beraat etmişlerse, hiçbir suçları yoksa, bu öğretmenlerin öğrencileriyle buluşturulmaları gerekiyor. Biz bunu ısrarla takip ediyoruz.