Gazete Duvar’ın haberine engelleme Meclis gündeminde: Bundan normal haber olur mu?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, GazeteDuvar’ın erişim engeli getirilen haberiyle ilgili, “Milletvekili sormuş, bakan cevaplamış gazeteci yazmış. Damat rahatsız olmuş, avukat başvurmuş ve sulh ceza hakimi karar vermiş. Haberi karartın! Bu haberin içinde sorulan soru, verilen cevap ve gerçekler dışında ne var? Bunu millet duymasın istiyorsanız bu rezaleti neden yapıyorsunuz? Yaptığınız işte bir anormallik yoksa milletin okumasına neden engel oluyorsunuz?” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Haftanın gelişmelerini değerlendiren Özel’in gündeminde Gazete Duvar’ın Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından erişim engeli getirilen, “Cumhurbaşkanının damadının orduya silah satması uygun mudur?” başlıklı haberi de vardı.

“Basın özgürlüğü ile ilgili bir skandal, halkın haber alma hakkına yapılan bir saldırı ile karşı karşıyayız” diyen Özel şunları söyledi:

“Normal bir Meclis günüydü. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeler yapılıyordu. CHP Konya Milletvekilimiz Abdüllatif Şener, ilgili Milli Savunma Bakanı'na İHA’larla ilgili 'Cumhurbaşkanının damadının orduya silah satması Anayasaya uygun mudur?' diye basit bir soru sordu. Biri 'Başkomutanım' diyor, başkomutan ordunun da başı, biri orduya silah satıyor. Aynı zamanda kayınpederinin başkomutan olduğu orduya silah satıyor. Milletvekilimiz de hem etik hem de anayasal sorun olup olmadığını sordu. Sayın Bakan da görevi gereği bu soruya cevap verdi. Olayı izleyen gazeteci de görevi gereği bunu haber yaptı.”

Cumhurbaşkanının damadının orduya silah satması Anayasa’ya uygun mu?Cumhurbaşkanının damadının orduya silah satması Anayasa’ya uygun mu?

Gazete Duvar’da çıkan haberin fotokopisini basın mensuplarına gösteren Özel, haberin başlığındaki, “Cumhurbaşkanının damadının orduya silah satması anayasaya uygun mu?” cümlesinin milletvekilinin ağzından çıkan cümle olduğunu, haberde de Bakan Akar’ın yanıtının bulunduğunu anlattıktan sonra şöyle devam etti:

“Bundan daha normal bir haber olabilir mi? Haberin içinde dışında olmayan hiçbir şey yok. Sadece haber. Büyükçekmece Sulh Ceza Hakimliğine başvuran şirket “İHA’ları üreten müvekkil şirket yöneticisinin Cumhurbaşkanı akrabalığı bahanesi ile yazılmış olan ifadeler kötü niyetli, halkı aydınlatma ilkesi ile bağdaşmayan, basın özgürlüğü sınırlarını aşan, halkı kin ve düşmanlığa sevk etme amacı tutan, müvekkil şirketin konuyla ilgili başarılarını, alınan somut sonuçlar nedeniyle devletimizin, milletimizin, düşmanlarının ve PKK yandaşlarının kendi çıkarlarına göre halkı yanıltma gayreti. Milletvekili sormuş, bakan cevaplamış gazeteci yazmış. Damat rahatsız olmuş, avukat başvurmuş ve sulh ceza hakimi karar vermiş. Haberi karartın. Bu haberin içinde sorulan soru, verilen cevap ve gerçekler dışında ne var. Bunu millet duymasın istiyorsanız bu rezaleti neden yapıyorsunuz. Yaptığınız işte bir anormallik yoksa milletin okumasına neden engel oluyorsunuz.”

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ AÇISINDAN UTANÇ VERİCİ

CHP Grup Başkanvekili söz konusu habere getirilen engellemeyle ilgili, “Son derece çarpıcı, son derece utanç verici bir örnek. Bir hukuk devleti, hukuk rejimini değil bir aile rejimini, bir ailenin devletin tepesine çöreklenmesini gösteren somut bir örnektir. Basın özgürlüğü açısından da son derece utanç vericidir” dedi.

'SAKIN SELMAN'LA EL SIKIŞMAYA KALMAYIN'

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, G20 Zirvesi'nde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüşebileceği iddialarına tepki gösterdi.

Özel, "El sıkışmaya kalkmayın. Cümle aleme sizi rezil ederiz. 'Türkiye'nin Cumhurbaşkanı' sıfatını taşıyan birisinin, bu kadar ciddi bir cinayette önemli rolü olduğu konusunda çok ağır şüpheler olan birisinin elini tutmaya kalkması, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yapılabilecek büyük bir kötülüktür" diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın bütçe sunumundaki konuşmasının hatırlatılması üzerine Özel, "Çocukken 'Alice Harikalar Diyarında' diye hikaye okuyorduk, burada da damat harikalar diyarında. Damat hayal görüyor, bu ülkede yaşamıyor. Tahmin ediyorum, 'Devletin kasası hiç olmadığı kadar dolu' derken kendi kasasından, cüzdanından bahsediyor olabilir" dedi.

'TAMAMEN ALGI YÖNETİMİ

Özgür Özel, soğan depolarına yönelik denetimlerle ilgili soruya ise "Millet cüzdandaki, sokaktaki, pazardaki yangın nasıl bastırılır; mutfaktaki yangın nasıl söndürülür, diye beklerken birileri, soğan depolarını bastırıyor. Tamamen algı yönetimidir, milletin aklıyla zekasıyla alay etmektir. Soğan depolarındaki baskının, ekonomideki ve mutfaktaki yangını söndüreceğine milleti inandıramazlar" diye cevap verdi.

Ne olmuştu?

Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından 21 Kasım tarihinde Gazete Duvar'a yapılan bildirimde Nergis Demirkaya imzalı, 'Cumhurbaşkanının damadının orduya silah satması Anayasaya uygun mudur?' haberine erişimin engellenmesi getirildiği belirtilmişti. Haberde CHP Milletvekili Abdüllatif Şener’in, “Cumhurbaşkanının damadının orduya silah satması Anayasa’ya, kanunlara uygun mu?” sorusuna AK Parti’den “Sayın Cumhurbaşkanımıza olan zihin haritasına yüklemiş olduğu kin ve garezdir. İHA’ları, SİHA’ları üreten firmanın sahibi Cumhurbaşkanımızın damadı diye onu burada altını çizerek zemmetmek hangi milletvekilinin hakkıdır, haddidir?” yanıtının geldiği aktarılıyordu. (DUVAR)

Cumhurbaşkanının damadının orduya silah satması Anayasa’ya uygun mu?Cumhurbaşkanının damadının orduya silah satması Anayasa’ya uygun mu?