Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hadi erkekle bayan 100 metreyi koşsunlar? Bu adil olabilir mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Köklerimizde cinsiyet ayrımcılığı yoktur' açıklaması yaptı. Kadın ve Adalet Zirvesi'nde konuşan Erdoğan, "Hadi erkekle bayan 100 metreyi koşsunlar? Bu adil olabilir mi?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 3. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dün kadını en bayağısından bir meta olarak kullanan zihniyetin bugün kadını yine meta anlayışıyla ama bu defa eşitlik ambalajı içinde kullanıyor olması bizim için şaşırtıcı değildir" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

BİZİM KÖKLERİMİZDE CİNSİYET AYRIMCILIĞI YOKTUR: Kadın ailenin hem ayrılmaz bir parçası hem de lokomotifidir. Aile, kadın ve erkeğin ortaklığında devam eden hayati bir meseledir. Öyle sanıldığı gibi geçim işlerinin erkeğe, ev işlerinin kadınlara yüklenmesi söz konusu değildir. Aile toplumunun güçlü olmadığı bir ülkenin geleceği kadın için de erkek için de karanlıktır. Bizim kültür köklerimizde de cinsiyet ayrımcılığı yoktur Konuşmama dikkat ederseniz, hanımefendiler, beyefendiler diye başladım. Bizde efendi kavramı hem unvan hem isimdir. Mecazi anlamı da ağır başlı demektir. Bu kavram çok güzel göndermelere sahiptir.

MECLİS'TEKİ KADIN SAYISI YETERLİ DEĞİLDİR:  Asırlar boyunca insanları boyunlarına, ayaklarına, kollarına zincir vurarak kitleler halinde mal gibi satan ve çalıştıran, bunlar için de kadınları ve çocukları daha da aşağılayan bir dünyanın kodları bize ait değildir. Dün kadını en bayağısından bir meta olarak kullanan zihniyetin bugün kadını yine meta anlayışıyla ama bu defa eşitlik ambalajı içinde kullanıyor olması bizim için şaşırtıcı değildir. Şahsen siyasetin hangi kademesinde söz sahibi olmuşsam orada kadınlarımıza alan açmaktan onlarla birlikte yol yürümekten daima şeref duydum, onur duydum. İlk Beyoğlu'ndaki seçim kampanyamızdan bu yana kadınlarımızın neler yapabileceğini gördük. Meclis'in yüzde 17.5'ini kadınlar oluşturuyor. Bu sayı yeterli değildir.