Ömer Çelik: Yerel seçimdeki işbirliğinde önemli bir aşamadayız

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yerel seçimde MHP ile ittifak konusunda olumlu bir aşamada olduklarını söyledi. Çelik, "Yerel seçimlerdeki işbirliğine dönük olarak önemli bir aşamaya geldiğimizi ifade edebilirim" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yerel seçim ittifakı gündemiyle gerçekleştirdiği görüşme hakkında açıklama yaptı.

Görüşmeyi "verimli" ve "memnuniyet verici" olarak nitelendiren Ömer Çelik, "Yerel seçimdeki işbirliği olarak da olumlu bir noktada olduğumuzu, memnuniyet verici bir noktada olduğumuzu ifade edebilirim. Cumhur İttifakı'na dönük olarak iki partinin de sahiplendiği güçlü irade bir kez daha teyit edilmiştir. Ayrıca da yerel seçimlerdeki işbirliğine dönük olarak önemli bir aşamaya geldiğimizi ifade edebilirim" dedi.

Görüşme süreciyle ilgili bilgi veren Çelik, "Bundan sonra takvim şöyle işleyecek: Genel başkan yardımcısı arkadaşlarımız bir araya gelecek.Bu görüşme gerçekleştikten sonra kendi vardıkları sonuçlarla ilgili genel başkanlarımıza rapor sunacaklar. Arkasından liderler tekrar bir araya gelecekler. Ve böylece ittifakla ilgili çerçeve ortaya çıkacak" diye konuştu.

'40 KADAR ADAY AÇIKLAYACAĞIZ'

AK Parti'nin, 40 adayını tanıtacağını duyuran Çelik, "AK Parti'nin, cumartesi günü Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bir tanıtım toplantısı olacak. Bu arada Ankara, İstanbul, İzmir dahil olmak üzere yaklaşık 40 kadar yerdeki adaylarımızı ilan edeceğiz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)