Cihan Paçacı: Son günlerde ürkütücü oyunlar sahneye konulmak isteniyor

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, 10 Kasım'da yaşananlar ve Atatürk heykellerine saldırıları hatırlatarak, "Toplumun ayrışmasına yönelik ürkütücü oyunlar sahneye konulmak istenmektedir" dedi. Paçacı, "ayrıştırma ve çatıştırma tuzağına düşmeme" çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Başkanlık Divanı toplantısının ardından açıklama yapan Genel Sekreter Cihan Paçacı, "ürkütücü oyunlar sahneye konulmak istendiğini" istendiğini söyledi.

Paçacı, "Gezi olayları yeniden ısıtılarak gündeme sokulmaya çalışılmakta. Bir taraftan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilahımdır denilirken, diğer taraftan kara çarşaflı provakatörlerce Atatürk heykeli balta ile parçalanmaya çalışılmaktadır. Milletimizin milli ve manevi ortak değerleriyle oynanarak halkımızın sinir uçları gerdirilmeye çalışılmaktadır. Halkımız bu ayrıştırma ve çatıştırma tuzağına dikkat etmeli ve bu tuzağa düşmemelidir" diye konuştu.

'SURİYELİLER SORUNU TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ TEHDİT EDİYOR'

İYİ Parti Başkanlık Divanı toplantısının ardından İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı açıklama yaptı.

Türkiye'ye 4 milyonun üzerinde Suriyeli mülteci bulunduğunu söyleyen Paçacı, "Mevzu bahis olan sadece bir bütçe yükü değildir. Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini ilgilendiren başka diğer tehlikeler de mevcuttur. Emevi Camisi'nde namaz kılma hayali, bugün Türkiye’yi çok büyük bir problemle karşı karşıya getirmiştir. Suriyeli sığınmacılar sorunu, Türkiye’nin birliği, kültürel, politik ve jeopolitik geleceğini tehdit eder niteliktedir" dedi.

"Hızla nüfusu artan mülteciler gelecekte güvenlik problemini de beraberinde getirecektir" diyen Paçacı, "Suriyelilere ev sahipliği yapıp şefkat göstermek ülkemizi onlarla paylaşmak anlamına gelmez. Bugün Suriye’deki savaş ortamı şiddetini kaybetmiş ve daha kontrol edilebilir bir noktaya gelinmiştir. Toplumumuzun büyük ekseriyeti Suriyelilerin ülkelerine dönmelerin yönünde görüş belirtmektedir" diye konuştu.

'FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞINI ARAŞTIRMAKTAN NEDEN KORKULUYOR?'

"FETÖ terör örgütüyle yapılan mücadeleye gereken hassasiyetin gösterilmediğini" söyleyen Paçacı, "FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkartılabilmesi için İYİ Parti, TBMM'de 2 kez araştırma önergesi verdiği halde AK Parti ve MHP'nin oyları ile bu önergelerimiz ret edilmiştir. Neden korkulmaktadır? Acaba bu işin kendilerine kadar uzanmasından mı endişe edilmektedir?" ifadelerini kullandı.

'ÜRKÜTÜCÜ OYUNLAR SAHNEYE KONULMAKTA'

Son günlerde toplumun ayrışmasına yönelik "ürkütücü oyunlar sahneye konulmak istendiğini" ifade eden Paçacı, şöyle devam etti:

"Gezi olayları yeniden ısıtılarak gündeme sokulmaya çalışılmakta. Bir taraftan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilahımdır denilirken, diğer taraftan kara çarşaflı provakatörlerce Atatürk heykeli balta ile parçalanmaya çalışılmaktadır. 10 Kasım'da milyonlarca insan devletimizin kurucusu ulu önder Atatürk’ü sevgi ve saygıyla anarken, diğer taraftan aynı gün Atatürk’e ve devletimize hakaret eden bir meczup, Diyanet İşleri Başkanı tarafından ziyaret edilmektedir. Milletimizin milli ve manevi ortak değerleriyle oynanarak halkımızın sinir uçları gerdirilmeye çalışılmaktadır. Halkımız bu ayrıştırma ve çatıştırma tuzağına dikkat etmeli ve bu tuzağa düşmemelidir. Sağ duyuyla hareket etmek her vatandaşın önceliği olmalıdır."

'İŞ ADAMLARI VE MEDYA BASKI ALTINDA'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti grup konuşmasında "Birilerinin ısrarla 1940'ların, 1960'ların, 1970'lerin, 1990'ların baskı ve tedhiş iklimine taşımaya çalışıyor olması manidar" dediğini hatırlatan Paçacı, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanı, siz ülkeyi tek başınıza istediğiniz gibi yönetmektesiniz. Yasama da, yürütme de, yargı da sizsiniz. Baskı diyorsanız aslında ülkemiz sizin yönetiminiz de birçok konuda baskı altındadır. Sizin portföyünüzde olmayan iş adamları baskı altında değil midir? Halkımızı korku ve endişe içinde değil midir? Medya baskı altında değil midir? Daha geçen hafta geçmişte sizinle yol yürümüş yazarların kurduğu bir gazete açıkça baskı altında olduklarını ifade etmişlerdir."

İYİ Parti'nin önergelerinin reddedildiğini kaydeden Cihan Paçacı, "İYİ Parti halkımızın birçok problemini meclis gündemine taşıyarak hükümetten bu problemlere çözüm getirmesini istemektedir.

Ancak AKP-MHP-HDP'nin oluşturduğu ret ittifakı, bu önergelerimizi, oyları ile reddetmektedir" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)