MHP’den Bucak açıklaması: Kendi ailesine demiş, size ne

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Siverek Belediye Başkan Adayı Fatih Bucak’ın “Ben buraya siyaset yapmaya değil, ölmeye geldim” sözleri için, “Bucak’ın kendisine yönelik ağır tehditlere karşı bir refleks, bir tepki ifadesidir” dedi. MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz da “Doğru yerde ve isabetli olarak kullanılmıştır” dediği sözlerle ilgili “Kendi ailesine demiş, size ne” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - MHP Siverek Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Bucak’ın “Biz seçime değil ölmeye geliyoruz” sözleri Meclis Genel Kurulu’nda da gündem oldu.

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Bucak için “MHP Siverek Belediye başkan adayıymış bir kasaba politikacısı. Herkesi tehdit ediyor ve diyor ki rakiplerine: 'Elleriyle mezar kazmaya başlasınlar, hiçbir rakip partinin arabası bu ilçede buralarda dolaşamaz' Tabii, siz Suruç'taki katliamın, orada katledilen insanların hesabını sormazsanız, hastaneye girilip insanların hasta yataklarında kurşunlandığı bir katliamın hesabını sormazsanız bu tür kasaba politikacıları da çıkar, kendileri dışındaki tüm siyasi partileri böyle kolaylıkla tehdit eder ve sizin savcılarınız da bunu böyle seyrederler” dedi.

'DOĞRU YERDE VE İSABETLİ KULLANIM'

Kenanoğlu konuşurken MHP Milletvekili Ümit Yılmaz yerinden, “Kendi ailesi için söyledi onu” diye seslendi. Daha sonra Kenanoğlu’nun sözlerine yanıt vermek için MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz kürsüye çıktı.

Fatih Bucak’ın "yıllarca bölücü terör örgütüyle mücadele etmiş bir ailenin ferdi olduğunu, PKK tarafından tehdit edildiğini" söyleyen Özyavuz, “Şanlıurfa'nın ilk bayan milletvekilini çıkaran ve geçmişte il olan Siverek'in ve Siverek halkının küçümsenerek bir kasaba olarak bahsedilmesi nedeniyle hatibi kınıyorum. Siverek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gerçekten yanında yer alan yiğit insanların diyarıdır. Siverek Karacadağ bölgesi yaşayanları Türkmen'dir. Şanlıurfa kenti bir Türkmen kentidir” dedi.

Özyavuz, Fatih Bucak’ın kendisine yapılan tehditlere karşı “Ben buraya siyaset yapmaya değil, ölmeye geliyorum” dediğini savundu, “Doğru yerde ve isabetli olarak kullanmıştır” diye konuştu.

Fatih Mehmet Bucak: Seçime değil ölmeye geliyorumFatih Mehmet Bucak: Seçime değil ölmeye geliyorum

'KENDİ AİLESİNE DEMİŞ SİZE NE?'

Özyavuz’un açıklamasının ardından HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu söz alarak, Fatih Bucak’ın “Ben oraya seçime gelmiyorum, ölmeye geliyorum” sözlerinin de yer aldığı konuşmayı okudu. Bunun üzerine Özyavuz yerinden, “Kendi ailesine demiş, size ne” diye karşılık verdi.

Konuşmasına devam eden Kerestecioğlu, “Şimdi, kendisi o tarafından tehdit edilmiş, bu tarafından tehdit edilmiş, bu farklı bir şey, bu yanlış olabilir eğer kendisine karşı böyle bir şey yapılmışsa ama bu üslup da bir siyaset üslubu değil yani ifade edilmek istenen budur. 'Kasaba' denerek de aslında aşağılamak için değil gerçekten bir kasaba olduğu için ifade edilmiştir” dedi.

Kerestecioğlu’nun konuşmasının ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da, “MHP Siverek belediye başkan adayı Sayın Fatih Bucak'ın kendisine yönelik ağır tehditlere karşı bir refleks, bir tepki ifadesidir ve geçmişte aile olarak yaşadıkları ve maruz kaldıkları acılar ve saldırılar hâlen hafızalarımızda tazedir” ifadelerini kullandı.