CHP milletvekili Öztunç Meclis'e pancarla gitti: Belki ne olduğunu bilmiyorsunuz

Kahramanmaraş’ta havanın soğumasıyla yaklaşık 150 bin ton şeker pancarı kar altında kaldı. CHP Milletvekili Ali Öztunç, Meclis’te AK Partililere şeker pancarı göstererek, “Belki ne olduğunu bilmiyorsunuzdur. Bu şeker pancarı “ dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Kahramanmaraş'ta üç gün önce yağan kar, pancar üreticilerini mağdur etti. Çiftçilerin tahminine göre Elbistan Ovası'nda şeker fabrikasına teslim edilecek yaklaşık 150 bin ton pancar kar altında kaldı. Çiftçiler, mağduriyetin en büyük sebebinin, özel firmanın işlettiği şeker fabrikasındaki alım politikasının yanlışlığı olduğunu söylerken CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TBMM Genel Kuruluna elinde pancarla gitti.

Öztunç şöyle konuştu, “Değerli AKP'li milletvekilleri, bu elimde tuttuğum pancar, şeker pancarı. Belki ne olduğunu bilmiyorsunuzdur. Bu kolesterole iyi gelir. Bu tansiyona iyi gelir, sinirleri yumuşatır, gevşetir. Bu Anadolu'da binlerce ailenin, binlerce evin ekmeğidir, gelinlik kızların gelinliğidir, damatlıktır, ekmektir”.

“BU SİZİN ESERİNİZ”

Öztunç, “Çiftçi perişan, çiftçi kan ağlıyor. Bu sizin eseriniz, fabrikayı özelleştirdiğiniz için. Bari bir işe yarayın, bu çiftçinin bu zararını gidermek için Elbistan'ı afet bölgesi ilan edin” dedi.