İstanbul'a yüzde 99 Yıldırım iddiası

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, kulislere göre AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir adayının yüzde 99 ihtimalle TBMM Başkanı Binali Yıldırım olduğunu öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti'nin İstanbul için yaptırdığı anketten sırasıyla Kadir Topbaş, Binali Yıldırım ve Mehmet Müezzinoğlu isimlerinin çıktığı belirtilirken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararını verdiği öne sürüldü.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman "İstanbul'un AK Parti adayı artık belli efendim" başlığıyla yayımlanan yazısında "Herkes bir şeyler yazdı AK Parti İstanbul adayının kim olacağına dair. Ben de birçok şey duyuyordum bu dev metropolü AK Parti'den kimin yönetmeye aday olacağı ile ilgili ama yazmadım. Daha doğrusu yazmak istemedim. Çünkü dün akşama kadar gerçekten belirsizdi kimin olacağı. Bugün yazmaya karar verdim çünkü kimin İstanbul'a aday olacağı netleşti artık" ifadesini kullandı.

Yılman, "Evet. Yüzde 100 demiyorum çünkü siyasette 24 saat bile uzun zamandır ve son dakikaya kadar her şey değişip başka bir şey olabilir" satırlarına yer verdiği yazısına şöyle devam etti: "O nedenle yüzde 99 diyorum ve çok net bir biçimde yazıyorum değerli okurlarım: 'AK Parti'nin 31 Mart'ta İstanbul'da göstereceği aday Binali Yıldırım'dır! Esasında kulislerde Binali Bey'in ismi bayağıdır konuşuluyordu ancak bir türlü netleştirilemiyordu. Ancak dün yapılan temayül yoklamalarının sonucunda da AK Parti'nin İstanbul teşkilatındaki oy kullanma yetkisine sahip olanlar, partililerin neredeyse yüzde 100'e yakını da aday olarak Binali Yıldırım'ı görmek istediği yönde tavır alınca işin adı kondu. Ve zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da kafasında olan Binali Yıldırım'ın İstanbul'a aday olması kesin olarak karara bağlandı."