CHP milletvekili Erdin Bircan yaşamını yitirdi

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle 4 aydır yoğun bakımda tedavi gören CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan bu sabah yaşamını yitirdi.

Bircan'ın oğlu Eren Bircan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "4 aydır süren mücadelede yenik düştük. Onur, gurur ve erdemi bize her gün yaşatan babamız Erdin Bircan'ı kaybettik. Babamızın son yolculuğu büyük sevdası Edirne'de olacaktır" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU VE İNCE'DEN ZİYARET

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İbni Sina Hastanesi'nde yaşamını yitiren CHP Edirne milletvekili Erdin Bircan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu ziyaretin ardından Erdin Bircan'ın eşi Bahriye ve çocukları Erdem ve Eren ile hastane önüne gelen cenaze aracının yanına giderek dua etti. Daha sonra açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "Bugün bizim acı bir günümüz. Erdin bey uzun süredir tedavi görüyordu. Doktorlar ellerinden gelen bütün çabaları gösterdiler. Aile büyük bir umutla bekliyordu ama sonunda hak tecelli etti ve vefat etti. Allah rahmet eylesin. Başımız sağolsun" dedi.

CHP Yalova eski Milletvekilli Muharrem İnce, Erdin Bircan'ın ölümünün ardından Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi'ne gitti. Burada yakınlarına başsağlığı dileyen İnce, çıkışta açıklamalarda bulundu. Muharrem İnce, "Bekledik, bir umut dedik, inşallah kurtulacak dedik. Başaramadı arkadaşımız. Hepimizin başı sağ olsun. İlkeli, duruşu olan, geri adım atmasını bilmeyen yürekli bir arkadaşımızı kaybettik. Çok üzgünüm" dedi.

Bircan, olağanüstü kurultay çalışmaları kapsamında gittiği Iğdır'da 30 Temmuz'da beyin kanaması geçirmişti.

ERDİN BİRCAN KİMDİR?

Erdin Bircan, 1959 yılında Edirne'nin Enez İlçesine bağlı Hasköy’de doğdu. İstanbul Hasköy Lisesinde okuduğu yıllarda gençlik hareketlerine katıldı. Politika Gazetesi'nde çalıştı. 1980’li yıllarda özel sektörde yöneticilikler yaptı. Ticari hayatına 1988’de Erpa Tekstil’i kurarak başladı ve başarılı bir iş hayatı gerçekleştirdi. Uzunköprü’de hayvancılıkla uğraştı.

Sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevlerde bulundu. Kurucuları arasında yer aldığı Trakyalı Yöneticiler ve İş Adamları Derneği TRYİAD'da 2 dönem Başkan Yardımcılığı yaptı. 10 yıl Keşan Ticaret Sanayi Odası KTSO üyeliği yaptı.

2011 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı olarak yarıştı. 2015 seçimlerinde önseçimden başarıyla çıkarak CHP milletvekili adayı oldu. 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimleri ile parlamentoya girmeye hak kazandı.

(HABER MERKEZİ)