Koray Aydın: İttifak Türkiye'nin tamamına yönelik değil

CHP ile ilk ittifak görüşmesine katılan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın: Arayış Türkiye'nin tamamına yönelik değil.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP ve İYİ Parti arasında yerel seçimlere dönük işbirliği için ilk görüşme bugün gerçekleşti.

CHP Milletvekili Bülent Tezcan ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın görüşmesi yaklaşık 2 saat sürdü. Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Koray Aydın, "Türkiye'nin tamamına yönelik bir işbirliği arayışı yok, özellikle onu belirtmemde fayda var" dedi. İki parti arasındaki ikinci görüşme gelecek hafta başı yapılacak.

Aydın "Bundan sonra süreç nasıl işleyecek?” sorusuna şöyle cevap verdi:

“Biliyorsunuz liderler görüşmesinden sonra arada bir işbirliği imkanın olup olamayacağını araştırılması ile ilgili çalışma yapılma kararı verilmişti. Ona uygun olarak da bugün Bülent Bey ile bir araya geldik. Aşağı yukarı iki saat birlikte olduk. Konuyu etraflıca değerlendirdik. şunu söylemek lazım önce bir ortak alan oluşturmak gerekiyor daha sonra da oluşturulan ortak alanın çerçevesinin çizilmesi gerekiyor. bugünkü konumuzun esas ana gövdesini bu oluşturdu. Onun üzerinde bir görüş trafiği yaptık. Aramızdaki müzakere ile ortaya çıkmış olan tablonun liderler seviyesinde ve parti başkanlık divanı seviyesinde aktarılması içinde hafta başı tekrar buluşmak üzere ayrıldık."

'HER PARTİNİN HAZIRLIĞI VAR'

Aydın açıklamalarına şöyle devam etti: "Şunu söyleyebiliriz bu mahalli seçim bir genel seçim değil. Yani genel seçimde yapılmış olan bir ittifak çalışmasını burada yapmak hukuken mümkün değil. O bakımdan böyle daha dar çerçevede bir alan oluşturmak mümkün olur mu? Onun çalışmasını yapmaya karar verdik. Şunu söyleyebiliriz. Türkiye özellikle yeni kurulan Cumhurbaşkanı hükümet sisteminin anayasal oylamasının ile yaşanan süreçte ve bu tek adam düzenini benimseyip bunu kabul edenlerle bu hayır olmaz diyenlerin son referandum ve genel seçim dahil olmak üzere bir arayışları söz konusu. Bunun mahalli seçime yönelik olarak ise özellikle iktidar partisinde bir büyüğün tabiriyle parsel parsel satılmış şehirlerimiz var. Dolayısıyla burası bizim ortak alanlarda, bu parsel parsel satılan büyük şehirlerde ne yapılabilir, bu yağma ve özellikle talan düzenine nasıl son verilebilir bu çizilen alanın etrafını da hangi kurallarla pekiştirebiliriz onun arayışı içerisindeyiz. Bugün yaptığımız görüşme taraflara sunulduktan sonra önümüzdeki hafta tekrar görüşeceğiz. Şunu söyleyebilirim yani bunun Türkiye'nin iyi bilmesinde fayda var. Yani böyle Türkiye'nin tamamına yönelik bir işbirliği arayışı yok. Özellikle onu belirtmemde fayda var. Söylediğim çerçevede bir değerlendirme yapmaya çalışıyoruz."

Koray Aydın Ankara dışında 13 ya da 14 İlde ittifak olacak iddialarına, “Rakamlar üzerinden bir şey söylemem söz konusu olamaz. Belki o, belki daha ufağı yani belli değil çalışacağız" yanıtı verdi. Aydın "Tablodan umutlu musunuz?" sorusuna ise şöyle cevap verdi: "Görüşmelerde karşılıklı anlayış birliğinin oluştuğu görülüyor. Ama bunun uygulamaya dönüşüp dönüşmeyeceğini bugünden bir şey söylemek mümkün değil. Çünkü bir bağlayıcılık yok. İki tane rüştünü ispat etmiş büyük parti var. İlkeler üzerinde bir anlaşma olursa bu olur, olamıyorsa da zaten her partinin kendi hazırlığı da var. Yani o kendi hazırlıklarımız devam ettireceğiz."

'ÖZDAĞ DA VARDI'

Aydın, Ümit Özdağ’ın CHP ile ittifak olmamalı sözlerini de şöyle değerlendirdi, "Bu görüşmeler yapıldığında sayın hocam da o toplantıda vardı. Dolayısıyla o toplantıda çıkan karara uygun olarak hareket yapıyoruz." Aydın, Mansur Yavaş'In adaylığı ile ilgili olaraksa, "Ortada daha fol yok yumurta yok. Dolayısıyla isimler üzerinden bir şey söylemek doğru olmaz. Şunu da söyleyeyim Ankara’da alternatif de çok. Yani bir kişiye bağımlılık biz hissetmiyoruz ama onu sizler de görüyoruz. Dolayısıyla o konuda bir şey yapılacaksa onun isimlendirmesi sonra olur" dedi. (DUVAR)

CHP-İYİ Parti 'seçmen ittifakı'na destek verecekCHP-İYİ Parti 'seçmen ittifakı'na destek verecek

CHP ve İYİ Parti’de moraller yüksekCHP ve İYİ Parti’de moraller yüksek