Seyit Torun: Aday belirlerken eğilim yoklaması da kullanılacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediye başkan adaylarını belirlerken eğilim yoklamasını da kullanacaklarını söyledi. Torun, "Adaylarımızı tespit ederken çeşitli araştırmalar yapıyoruz. Ekiplerimiz sürekli sahada ve örgütümüz sürekli sahadan gelen bilgileri değerlendiriyor" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantısının CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun basın toplantısı düzenledi.

Parti örgütünün talebi doğrultusunda eğilim yoklaması yöntemini de aday belirlemede kullanacaklarını söyleyen Seyit Torun, "Bugünkü toplantılarımızda örgütlerimizin isteği üzerine aday belirleme yöntemi olarak eğilim yoklaması yönteminin de uygulanması kararını aldık. Adaylarımızı tespit ederken çeşitli araştırmalar yapıyoruz. Ekiplerimiz sürekli sahada ve örgütümüz sürekli sahadan gelen bilgileri değerlendiriyor. Sahada sadece partimizin ve adaylarımızın bilgisini ölçmüyor, çok çeşitli açılardan bir Türkiye fotoğrafı çekiyoruz. Bölgesinin ve ülkesinin sorunlarına kim çözüm üretebilir onu belirliyoruz. Onun için ince eleyip sık dokuyoruz" dedi.

'CHP'YE TÜM PARTİLERDEN OY KAYMALARI VAR'

Araştırmalarda seçmenlerin değişim isteğinin görüldüğünü aktaran Torun, "Seçmenin en büyük isteği seçtikleri başkanın sarayın değil kendilerinin dertlerini, beklentilerini anlayan insanlar olması. Vatandaşlarımız partilerden ve belediye başkanından kendini dinleyecek, anlayacak ve dertlerine çare olacak yönetimler oluşturmasını istiyor" diye konuştu.

CHP oylarında artış olduğunu belirten Torun, "Sahadaki tarafsız araştırmalar CHP oylarının sürekli yükselişini ortaya koyuyor. Her partiden CHP'ye oy kaymaları olduğunu net bir şekilde gösteriyor" ifadelerini kullandı.

'MANSUR YAVAŞ GÜNDEME GELMEDİ'

Gazetecilerin Mansur Yavaş’ın "rozetsiz aday" açıklamasını sorduğu Torun, şu yanıtı verdi:

"Hayır onunla ilgili hiçbir değerlendirme yapılmadı, gündeme de gelmedi. Zaten az öncede söylediğim gibi toplantıda da bu konu hiç gündeme gelmedi. Ben Mansur Yavaş’ın tabi bunda ne ifade etmek istediğini bilmiyorum ama mutlaka seçimlere katılan adayların rozetleri olur. Ama belediye başkanı seçildikten sonra rozetini çıkarır tabi ki."

Ankara Büyükşehir Belediyesi için adaylığı konuşulan Mansur Yavaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara seçimine sadece parti gözüyle bakanlar 24 yıllık bir partizanlıktan ders almamış demektir. Aynısını yapmak istemenin izahı yoktur. Ankara rozetsiz olarak yönetilmelidir. Umarım ortak akıl ve uzlaşı ile bir aday tespiti yapılıp Ankara layık olduğu değere kavuşur" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)