Kıyak maaş, 3 ikramiye, kredi kartı mahkemelik

Meclis KİT Komisyonu’nun 9 CHP’li üyesi Marmara Teknokent Genel Müdürü iken 32 bin lira maaş ve 3 maaş ikramiye alan, ayrıca faturası kurum tarafından ödenen 2 kredi kartından 23 bin lira özel harcama yapan Orhan Çömlek hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Meclis Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) Komisyonu’nun 9 CHP’li üyesi Meclis’te basın toplantısı düzenledi. CHP Milletvekili Atila Sertel "Devlet ne yazık ki soyulmaktadır" diyerek Marmara Teknokent Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü yapmış olan Orhan Çömlek’in görev süresi içindeki denetim raporlarına yansıyan usulsüzleri anlattı.

Sertel’in açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

-Türkiye’nin BOTAŞ gibi önemli kuruluşlarında genel müdürler 13-14 bin lira seviyesinde maaş alırken, bu genel müdür devletten 32 milyar lira maaş aldı.

-Devlette 2 maaş ikramiye var ama bu Çömlek 3 maaş ikramiye aldı.

-Kendisine 2 kredi kartı verildi. Bu 2 kredi kartıyla yapılan harcamaların usulsüz olduğu Sayıştay tarafından tespit edildi. Sayıştay’ın sadece 2016 yılında yaptığı incelemeye göre kredi kartlarından 23 bin 653 lira özel harcama yapıldı.

-Yurt dışı görevlerine gittiğinde alması gereken harcırah normal devlet harcırahı olması gerekirken milletvekili, TBMM Genel Sekreteri’nden 2 kat fazla harcırah aldı.

-Resmi programlarda harcırah alınması bir yana Puket adası gibi davetli olduğu programlarda, tüm masraflar davet eden tarafından karşılanmasına karşın ödenek, harcırah aldı.

'AK PARTİ’NİN ADINDA AK KALDI'

CHP’li Atila Sertel, Marmara Teknokent Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü yapan bu kişi hakkında usulsüzlük nedeniyle dava açılması gerekirken Sağlık Bilimleri Üniversitesi öncülüğünde kurulan Teknopark’ın genel müdürlüğüne atandığını söyledi. Sertel raporlara yansıyan tespitlerle ilgili KİT Komisyonu’nun CHP’li üyeleri olarak suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, "AK Parti’nin adında ak kaldı. Bütün kara, bütün leke iktidar olduklarından bu yana yapışmış olan o kara daha da simsiyah leke olarak duruyor" dedi. (DUVAR)