Muhalefette yerel seçim öncesi ilk resmi görüşme

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi sona erdi. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı gazetecilerin ısrarlı sorularına genel yanıtlar verdiler.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçim öncesi muhalefet partilerinde liderler düzeyinde ilk resmi görüşmeyi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gerçekleştirdi. Önce Kılıçdaroğlu ile Akşener baş başa 45 dakika görüştü. Sonrasında heyetlerin de katılımıyla görüşme toplam bir buçuk saat sürdü.

Görüşmede Kemal Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ile Seyit Torun ve Parti Meclisi üyesi Aydın Milletvekili Bülent Tezcan eşlik etti. İYİ Parti heyetinde ise Genel Başkan Meral Akşener’in yanında Genel Sekreter Cihan Paçacı, Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu yer aldı.

PAÇACI: MİLLETİMİZ UMUTSUZLUĞA KAPILMASIN

Görüşmenin ardından basına açıklamayı, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı yaptılar. İki genel başkanın Türkiye’nin sorunları üzerine görüş alışverişinde bulunduğunu söyleyen Torun ile Paçacı sorulara genel yanıtlar vermeyi tercih ettiler.

İYİ Parti Genel Sekreteri Paçacı, “Milletimiz şu an itibariyle geleceğinden umutlu değildir. Türkiye’nin iki büyük partisi bir araya gelerek ortak mutabakatı temin etmiştir. Milletimiz umutsuzluğa kapılmasın. Bu toplantı hem CHP hem İYİ Parti olarak geleceğe daha umutlu bakmamızı sağlamıştır” diye konuştu. Paçacı “yerel seçimde olası işbirliği” sorusuna yanıt olarak ‘genel bir görüş alışverişinde bulunulduğunu’ söylemekle yetindi.

TORUN: ADAYLAR KONUSUNA GİRİLMEDİ

“Çözüm üretmemiz gereken konular var, genel bir değerlendirme yaptık” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen Mansur Yavaş’ın görüşmede gündeme gelip gelmediği sorusuna “Adaylar konusuna girilmedi. Genel bir değerlendirme yapıldı” sözleriyle yanıt verdi.

Bundan sonrası için bir teknik heyet oluşturulacak mı sorusuna karşılık ise Cihan Paçacı, “İhtiyaç hasıl olduğunda yapılır” dedi.

Ankara adaylığı için adı geçen Mansur Yavaş, parti liderlerine seslenerek “Önce siyasi parti liderlerinin bu konuda mutabık olup olmadıklarına, Ankara’da mutabakat gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceklerine bakmak lazım. Ondan sonra adaylık konusunda kararımı vereceğim” demişti. (DUVAR)