Kemal Kılıçdaroğlu-Ahmet Türk görüşmesi için iki partiden açıklama

CHP ve HDP'den Ahmet Türk-Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinin gerçekleştiği iddiasına doğrulama geldi. CHP, "Nezaket görüşmesi" açıklaması yaparken, HDP, "içeriği bilmiyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün görüşmesi hakkında iki siyasetçinin partilerinden açıklama geldi.

Milliyet gazetesi köşe yazarı Talat Atilla’nın 11 kasım 2018 Pazar günü duyurduğu Kemal Kılıçdaroğlu ile Ahmet Türk görüşmesini partileri de dün yaptıkları açıklamalarla doğruladı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak yaptığı açıklamada görüşmenin iki parti arasında planlı bir görüşme değil nezaket ziyareti olduğunu belirterek, "CHP Genel Başkanı demokrasiden yana olan, haktan, hukuktan, adaletten yana olan, her türlü aşırılıkla terörle arasına mesafe koyan herkesle görüşür. Ama bu görüşmenin kapsamında ne var ne yok açıkçası bu konuda çok fazla bilgim yok. Ama bu görüşmenin bir nezaket görüşmesi olduğunu, daha çok karşı tarafı dinleme görüşmesi olduğunu biliyorum" dedi.

HDP: İÇERİĞİ BİLMİYORUZ

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan'dan da, "Bu durum, partinin yetkili kurullarından alınmış bir karar ile planlanmış bir görüşme değil. Görüşme olduktan sonra öğrendiğimiz bir durumdur. Görüşme yapanlar da yalanlamadığına göre demek ki böyle bir durum oluşmuştur. İçeriğini ve kapsamını henüz biz de bilmiyoruz" açıklaması geldi.

Milliyet yazarı Atilla görüşmeyi 11 Kasım Pazar günü yayınlanan, “Kılıçdaroğlu, Ahmet Türk ve bir medya patronu neden gizlice buluştular?” başlıklı yazısında şöyle duyurmuştu:

Sabah kahvaltısında ilk sözü medya patronu alır;

- Türkiye hepimizin. Umarım bu görüşme Türkiye’ye huzur getirir!

Medya patronunu “Haklısınız” diye yanıtlayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam eder;

- Sayın Türk, Türkiye ağır bir süreç geçiriyor. Bu resmi bir ittifak görüşmesi değil ama bazı kritik yerlerde demokrasi ve adalet arayışında mutabakat içinde olabiliriz. Özellikle İstanbul ve Ankara seçimlerinin sonucu Türkiye’yi yeniden şekillendirebilir!

Kafasıyla Kılıçdaroğlu’nu onaylayan Türk’ün ağzından, daha önce hiç duyulmayan şu ilginç kelimeler dökülür;

- Haklısınız efendim. Neler yapılabilir konuşalım. Biz Kürtler de hatalarımızı gözden geçirmeliyiz. Ulusal bir sorunu, sadece Kürt bakışıyla çözemeyiz!

Kılıçdaroğlu, somut önerilerini sorunca, Türk final konuşmasını yapar!

- Tabanımızın oy vereceği isimler koyabilirseniz demokratik mutabakat olabilir. Mesela Ankara’da Mansur Bey’e (Mansur Yavaş’ı kastediyor...) tabanımız sıcak bakmaz! İstanbul’da bazı kritik ilçelerde de CHP listelerinden Kürt seçmene yakın isimlerle sonuç alınabilir!

09.15 civarında başlayan görüşme, ‘prensip mutabakatı kararıyla’ 10.45’te sona erdi...