Akşener'den Erdoğan'a: Paris'e Mondros'u kutlamaya mı gittiniz?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, 1. Dünya Savaşı'nın bitiminin yıldönümü törenlerine katılmasını eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "1. Dünya Savaşı'nı kabul etmeyen ve İstiklal Harbi'ni başlatan Meclis'i temsilen neden gittiniz oraya? Mondros'u kutlamaya mı gittiniz?" diye sordu. Ayrıca Beştepe'nin bahçesindeki hurma ağaçlarını ısıtmak için yurtdışından makine getirtildiğini belirten Akşener "Doğalgaz uçtu. Kömürün, odunun fiyatı fırladı. Ama vatandaş bu kış üşüyecek mi diye düşünmüyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a, 'asgari ücretle bir ay geçin, cebinde 1 kuruş kalırsa biz kenara çekilelim' çağrısı yaptı. Akşener, Beştepe'ye 48 yeni araç alınacak olmasını da eleştirerek, "Kriz saraya uğramıyor" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Kadir Mısıroğlu'nu ziyaretini de eleştiren ve görevden alınması çağrısı yapan Akşener'in İYİ Parti'nin TBMM toplantısında yaptığı konuşmada şu başlıklar öne çıktı:

NEDEN GİTTİN?: Beyefendi Fransa'da 1. Dünya Savaşı'nın bitişini kutlamaya gitti. Şunu iyi dinle; Türkler için 1. Dünya Savaşı İzmir'de düşmanın denize dökülmesiyle bitmiştir. 1. Dünya Savaşı'nı kabul etmeyen ve İstiklal Harbini başlatan Meclis'i temsilen neden gittiniz oraya? Mondros'u kutlamaya mı gittiniz? Türk milleti dün işgale izin vermediği gibi bugün de yarın da izin vermeyecektir.

9 KASIM'DAN BAŞKA GİDECEK GÜN YOK MUYDU?: Bir tarafta ezana dil uzatanlarla mücadele diyoruz. Diğer tarafta kurucu iradeye savaş açanlarla. Diyanet'in başındaki zat, 9 Kasım günü camilerimizde okunan Cuma hutbesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına, bir Fatiha’yı çok gördü. Cuma hutbesinde Cumhuriyet'in kurucularına bir Fatiha'yı çok görenler bir müptezele ziyarete gitti. Dün sosyal medyadan sordum bugün buradan da soruyorum; işgal altındaki 18 adamıza atanan papazlara da gidecek misin? Atatürk'e hakaret eden bir adama gidecek başka bir gün yok muydu? Oraya o adamın bağlı bulunduğu dış merkezlere mesaj vermek için mi gittin? Sayın Cumhurbaşkanı size sesleniyorum tarihi, dizilerden ve fesli müptezelden mi öğreniyorsunuz. Bu içimizi acıtıyor. 'Keşke Yunan kazansaydı' diyenden değil gel bizden öğren. O adamı danışmanlığınızdan, Diyanet İşleri Başkanı'nı da görevden alın.

KRİZ SARAYI TEĞET GEÇMİŞ: 48 yeni araç alınıyor. Kriz Saray'ı teğet geçmiş. İktidar muhalefet oy verenleri ateşe atıp AKP'ye oy verenleri kurtarmış değil. Kendine oy verenlere sırtını döndü, vatandaşı unuttu. Ağlak müteahhidi kurtarma planı hazırlayıp, burs isteyen öğrenciye fırsatçı diyor. İş isteyeni fırçalıyor destekleri kesmek için fırsat kolluyor. Esnafa “fırsatçı” diyor. Emeklilikte yaşa takılanlara da “yük olur” diyor.

AĞA MİLLETLE EĞLENİYOR: Bir paket çay 30 lira olmuş, 1 teneke salça 70 lira. Millet yavan ekmeğin hesabında, ama beyefendi yağla-balla besleniyoruz sanıyor. Et fiyatları için ne dedi biliyor musunuz? “Refah arttı, o kadar çok et tüketiliyor ki, fiyatlar o yüzden yükseldi” dedi. Deyim yerindeyse Ağa milletle eğleniyor. 81 milyon işi gücü bırakmış, sabah-akşam et yemişiz… E iktidar da millete et yetiştiremez olmuş, ve fiyatlar artmış. Sanki millet açlıktan değil protein yüklemesinden müzdarip. Allah aşkına, Milletini tanıyan adam böyle konuşur mu? Allah’tan korkun be. Hayvancılığı bitirdiniz. Yeme yüzde 70 zam yaptınız. Millete şarbonlu et yedirdiniz. Besmelesiz et yedirdim demiyor da “az yiyin de fiyatlar düşsün” diyor. Herkes eline kalemi kâğıdı almış, nereden neyi kısabilirim diye hesab-ediyor. Her 3 gençten birinin işsiz olduğu ülkede, hangi refahtan bahsediyorsun? 20 milyona yakın vatandaşımızın, sosyal yardımlara muhtaç olduğu Türkiye’de, hangi refahtan bahsediyorsun? Öğünler eksilip, lokmalar küçülürken, siz hangi sofralardasınız ki, bol bol et tüketildiğinden bahsediyorsun?

FİYATLAR UÇMUŞ: Rahmetli Demirelin dediği gibi millete plan değil pilav lazım pilav. Saray'ın bahçesine dikilen hurma ağaçları üşümesin diye yurt dışında makine getirtiyor ama vatandaş bu kış üşüyecek mi diye düşünmüyor. 81 milyon hurma kütüğü değil ki, insan evladı. Doğalgaz uçtu. Kömürün, odunun fiyatı fırladı. Ne yakacak bu millet. Saray'dan bir çık, katrilyonluk uçaktan in üç yüz araçlık konvoyundan çık. Erdoğan'a bir çağrıda bulunuyorum, asgari ücret bin 603 TL. Canlı yayında bir evin masraflarını ayır. Buradan cebinde tek kuruş kalırsa biz susup oturalım bir daha hiç konuşmayalım. Madem her şeyi biliyorsunuz çıkıp anlatın vatandaş da bilsin."

HABUR'DA, OSLO'DA YAN YANA DEĞİL MİYDİNİZ?: Fırat'ın doğusu batısı demeden bölgedeki terör temizlenmelidir. Gerekirse bir kara harekatıyla bölge tamamen kontrol altına alınmalıdır. ABD 3 teröristin başına ödül koymuş. Bırakın bunları da, paketleyin Türkiye'ye verin. Kim kiminle yürüyecekse yürüsün uğurlar olsun biz milletimizle yürüyeceğiz. İktidarın başı memuruyla cevap verdi; AKP ile HDP'yi yanyana getirmek beyhude bir çabaymış. Onları ben yanyana getirmedim ki. Habur'da Oslo'da siz yanyana, ele ele değil miydiniz.

(HABER MERKEZİ)