Yılmaz ve Erol'dan savunma istenecek

CHP'de Grup Disiplin Kurulu'na gönderilen milletvekilleri Öztürk Yılmaz ve Gürsel Erol için tedbirli olarak gruptan kesin çıkarılma cezası istenmesi görüşüldü. Vekillerden 7 gün içinde savunma vermeleri istenecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP TBMM Grup Disiplin Kurulu Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş Başkanlığı’nda bugün yaptığı toplantıda; Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz hakkında “Yetkili organ kararlarına aykırı davranmak”, “Partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak” ile “Partinin temel ilkelerine aykırı siyasal çalışmalara ve eylemlere katkıda bulunmak”tan tedbirli olarak gruptan kesin çıkarma cezası istendi. Elazığ Milletvekili Gürsel Erol hakkında ise yine aynı ceza, “Yetkili organ kararlarına aykırı davranmak” fiili nedeniyle istenen ceza Grup Yönetim Kurulu'nda görüşüldü.

Toplantıda iki milletvekiline; tedbir kararına 3 gün içinde itiraz edebilecekleri, yazılı savunmalarını 7 gün içinde iletmeleri ve istemeleri halinde sözlü savunma yapılabileceklerine ilişkin yazı yazılması kararlaştırıldı. (DUVAR)