İYİ Parti’den Mansur Yavaş yorumu: Siyasi satranç tahtası kuruldu

İYİ Parti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak görmek istediği Mansur Yavaş ile ilk görüşmesini yaptı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, “Daha çok sular akacak bu köprülerin altından. Siyasi satranç tahtası kuruldu” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Siyasi partilerin yerel seçim hazırlıkları sürerken Ankara’da kritik bir görüşme yapıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Ankara adaylığını kabul etmesini çok isterim” dediği Mansur Yavaş’a teklif gitti. İYİ Parti’nin iddiasını Mansur Yavaş ile taçlandırmak istediğini söyleyen İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, görüşmede İYİ Parti tercihinin avantajlarını anlattığını söyledi.

Mansur Yavaş’la görüşen İYİ Parti Grup Başkanvekili Ağıralioğlu’nun görüşmeyle ilgili değerlendirmeleri özetle şöyle oldu:

İDDİAMIZI YAVAŞ’LA TAÇLANDIRMAK İSTİYORUZ: Biz CHP ile AK Parti arasında sıkışmış seçmene İYİ Parti’nin siyasal dilinin iyi geleceğini düşünüyoruz. Seçimlerin savaş literatürü ile yapıldığı ortamlardan çıkıp belediye başkanlığı seçiminde belediye başkanı konuşulacak bir seçim ortamı yaratmak istiyoruz. İYİ Parti Türk siyasetine bir irtifa kazandırmak için seçime iddialı girmek istiyor. Dolayısıyla biz iddiamızı Mansur Bey gibi kıymetli bir insanla taçlandırmak istiyoruz.

İYİ PARTİ’NİN AVANTAJLARINI ANLATTIM: Belediye başkanlığı sağdan daha çok oy alarak kazanılabilir. Siyasetimizin tabiatında herkes bilir ki sağ seçmen CHP’ye oy vermek konusunda sol seçmen kadar esnek değildir. AK Parti tabanının oyu isteniyorsa, bu tabanın oy verebileceği bir siyasal zemin için İYİ Parti’nin adaylık rozeti daha iyi gelecektir seçime. Bu sıkışmışlıkta Tayyip Bey’in kendi seçmenini konsolide etmek için 'CEHAPE' vurgusu yapacağı da aşikardır. İYİ Parti, AK Parti tabanının da oy verebileceği bir siyasi duruş ve koordinat içindedir. O yüzden İYİ Parti tercihinin avantajları olduğunu anlattım.

İTTİFAKLARLA ADIMIZIN ANILMASI HANDİKAP: Mansur Yavaş, kamplaşmış 23 yıllık seçimi kast ederek bu seçimin Ankara’da yaşayanların seçimi olmasını istiyor. Kendisi açısından daha somut, sonuç alıcı bir siyasal çerçeve çiziyor. Biz de partiyiz, tüzel kişiyiz. İttifaklar üzerinden partimizin zikrediliyor olması kendi partimizin iddiaları açısından bir handikap. Biz tek başımıza kendi adaylarımızla gireceğiz. Bu iddialarımızı da İYİ adaylarla milletimize takdir edeceğiz dedik.

DAHA ÇOK SULAR AKACAK BU KÖPRÜNÜN ALTINDAN: Gayri resmi bir görüşme yapmış olduk. Ama daha çok sular akacak bu köprülerin altından. Adaylar belirlenecek, AK Parti’nin adayları, bunların yol açacağı oy geçişkenlikleri, hepsi sonucu etkileyecek. Dolayısıyla siyasi satranç tahtası yeni kuruldu.

AK PARTİ DİLİ ENDİŞE VERİYOR: AK Parti’nin kullandığı dil, seçim stratejisi herkesi muzdarip ediyor. Geçen seçim biz de bunu yaşadık. Ne olduğumuzu değil ne olmadığımızı anlatmak durumunda kaldık. Yine benzer bir şey olacak, siyasetin dili terörize olacak diye bütün herkes endişeli. Mansur Bey, belediye başkanlığını mutabakatla kazanabileceğini düşündüğü için parti rozetinden çok hizmet edecek temennilerini dile getirdi. Ama dediğim gibi daha çok su akar bu köprülerin altından.