Meral Akşener: AK Parti ile HDP arasında gizli görüşme yapılıyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti ve HDP arasında "gizli görüşmeler" olduğunu öne sürdü. Akşener, "Tarih tekerrürden ibarettir derlerdi eskiden. Bu tarih tekerrürü yeniden ve özellikle İstanbul için başlamıştır. Hepiniz buna şahitlik edeceksiniz" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti ve HDP arasında "gizli görüşmeler" yapıldığını iddia etti. Akşener, "AK Parti ile HDP arasında el altından, masanın altından ve yarın Dolmabahçe Sarayı'na ulaşabilecek görüşmelerin yapıldığını biliyorum ve bunu kamuoyuyla paylaştım. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın ‘münakaşa’ demesi bunu değiştirmez" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Genel Merkezi önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İYİ Parti'nin bazı belediye başkan adaylarının belli olduğuna ilişkin haberleri yalanlayan Akşener, ''Her ilde, ilçede, bölgede aday çıkarmak üzere çalışmaları sürdürüyoruz. Bu ismi söylenen arkadaşlarımızın her birinin her görevi en üstün niteliklerle yerine getireceğini sizinle paylaşmam lazım. Ama bu haberin kaynağı nedir bilmiyorum ve bizden olmadığını söyleyebilirim'' diye konuştu.

'AK PARTİ VE CHP, SEÇİME GİDERKEN KONFORLU TARTIŞMA ZEMİNİ OLUŞUYOR'

Son günlerde AK Parti ile CHP arasındaki "Türkçe ezan" polemiğine de değinen Akşener, ''Ezanımız camilerimizin minerallerinden ilelebet sedasını duyurmaya devam edecektir. Her seçime giderken çok konforlu bir tartışma zemini oluşuyor iki taraf arasında. Dini değerler üzerinden tartışma AK Parti için müthiş bir konfor alanı. Cumhuriyet değerleri üzerinden tartışma da CHP için bir konfor alanı" dedi.

'HEPİNİZ BUNA ŞAHİTLİK EDECEKSİNİZ'

"AK Parti ile HDP arasında el altından, masanın altından ve yarın Dolmabahçe Sarayı'na ulaşabilecek görüşmelerin yapıldığını biliyorum ve bunu kamuoyuyla paylaştım'' diyen Akşener, şunları söyledi:

''Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın münakaşa demesi bunu değiştirmez. 'Megri Megri' türküsünü söylediklerini ne çabuk unuttuk? 29 Ekim'de bütün silahları ile davul zurna eşliğinde peşmergelerin Türkiye'den geçişini ne çabuk unuttuk? Dolmabahçe'deki o fotoğrafı ne çabuk unuttuk? Dolayısıyla dün çözüm süreci konusunda 'Ne kadar iyi bir iştir' diyenlerin, Türkiye'yi hendeğe itenlerin ve Türk askerinin, polisinin, Türkiye Cumhuriyeti'ni  kanı pahasına hendekten çıkarıp geldiğini ne çabuk unuttuk? Sayın Kalın ve AK Parti unutmuş olabilir ama biz unutmadık ve tarih tekerrürden ibarettir derlerdi eskiden. Bu tarih tekerrürü yeniden ve özellikle İstanbul için başlamıştır. Hepiniz buna şahitlik edeceksiniz.''

Akşener, partisinin grup toplantısında "AK Parti HDP'yle yürümeye başladı. Saman altından su yürütüyorlar" demişti. Dün, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise "AK Parti'yi HDP ile aynı cümle içinde kullanmak bile siyasi bir safsatadır. Eğer Sayın Akşener bu konuda mugalata yapmak, bir safsata başlatmak istiyorsa kendi bileceği bir şeydir" karşılığını vermişti.

'AHAT ANDİCAN BENİM ÇOK DEĞER VERDİĞİM BİR İNSANDIR'

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Ahat Andican'ın görevi bıraktığına ilişkin çıkan haberlere ilişkin konuşan Akşener, ''Andican İstanbul'un önemli aktörlerinden birisidir. Uzun yıllar politik sahadadır ve benim de çok değer verdiğim bir insandır. Bir problem neticesinde bu görevi bırakmış değil tamamen sembolik ve temsil makamından olması kaynaklanan bir nedenle bu kararı aldı. Çünkü bu görevin tanımı yok" dedi. (ANKARA/DHA)