Abdüllatif Şener: Vakti gelmeden önce bazı şeyleri söylemek iyi değildir

İBB adaylığı için konuşan Şener: Vakti gelmeden önce bazı şeyleri söylemek iyi değildir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, 2019 bütçesinin, yatırımların azaldığı, temsil ödenekleri, faiz giderleri ve bütçe açığının arttığı bir bütçe olduğunu savundu.

Verilen rakamlara bakıldığında yatırımların azaldığının görüldüğünü anlatan Şener, geçen yıl 79 milyar lira olan yatırım ödeneklerinin 2019 bütçesinde 54 milyar liraya düştüğünü belirtti. Temsil ödeneklerindeki artışın yanı sıra bütçe açığının da 2019 ve 2021'e kadar sürekli arttığını kaydeden Şener, "Benzer bir tabloyu faiz giderleri açısından da görmekteyiz. Bütçe doğrudan doğruya faiz ödeme bütçesine dönüşmüştür. Çünkü 2018'de 76 milyar lira olan faiz giderleri 2019 bütçesinde 117 milyar liraya çıkmıştır" diye konuştu.

ADAYLIK AÇIKLAMASI

Başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir gibi kentleri CHP'nin alacağını düşündüğünü belirten Şener, isminin İstanbul için geçmesine ilişkin ise şunları söyledi: "Böyle bir noktada bildiğiniz gibi ben sadece bir milletvekiliyim partide. Parti Meclisi üyesi değilim aynı şekilde partinin MYK üyesi de değilim.  Şener, gazetecilerin 'Sizin bu yöndeki tercihiniz ne olur? ‘Göreve hazırım' der misiniz?' sorusuna "Bir bakalım, vakti gelmeden önce bazı şeyleri söylemek iyi değildir" yanıtını verdi. Şener, bir gazetecinin "Ama şu anda takvim işliyor" şeklindeki sözleri üzerine de, "Takvim işliyor ama daha 5 ay var. Siz şimdi şunu yakalamaya çalışıyorsunuz burada; zamanı öne çekip kararı ilan ettirmeye çalışıyorsunuz. Bense asla siyasi hayatımda kararları vakti gelmeden öne çekmek için çaba harcamam veya basının algısını zamanla bağlantısız olarak şekillendirmeye çalışmam" diye konuştu.