CHP'li Kaboğlu'nun paneli iptal edildi

'Çöken adalet ve Cerattepe' paneli Yıldırım Belediyesi tarafından iptal edildi. Panelin konuşmacısı CHP'li İbrahim Kaboğlu, 'iptal kararını' eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yıldırım Belediyesi, Bursa-Artvin Çevre Platformu tarafından "Cerattepe biten bir dava değildir" başlığıyla düzenlenen "Çöken Adalet ve Cerattepe" konulu konferans için Barış Manço Kültür Merkezi'nde yapılan rezervasyonu son anda iptal etti. Panele konuşmacı olarak davet edilen CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, CHP Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Yıldırım Belediyesi'nin bu tavrını kınadı.

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, bir belediye başkanının bütün seçmenlerden oy almayabileceğini ancak bir kez seçildikten sonra onun uyması gereken kuralların Anayasa'da ve ilgili yasalarda yazılı olduğunu belirterek "Belediye başkanı eşitlik ve tarafsızlık içinde hizmet vermelidir. Aksi halde ayrımcılık yapma suçunun eşiğine kadar getirebilir bu tür uygulamalar. Bu açıdan şu anda tanık olduğumuz olay, Barış Manço'nun adının verildiği böyle bir kültür merkezinde yapılan bu uygulama, aynı zamanda yaklaşık 5 ay sonra yapılacak olan yerel seçimler konusunda uygulanacak olan politikanın da ipuçlarını vermiş oluyor. Bu politika kesinlikle Bursalıların hak ettiği bir politika değildir. Belediye Başkanına oy veren seçmenlerin de bunu onaylayacaklarını sanmıyorum, çünkü bu keyfi bir uygulamadır, ayrımcılık suçu işlenmektedir" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)