Kılıçdaroğlu: Bay Kemal hitabını gayet güzel buluyorum

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bay Kemal" ifadesini nasıl değerlendirdği soruldu. "Gayet güzel buluyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "Ama ben 'Sevgili Recep' diyorum. Onun da alınmaması lazım. Arada bir gözlerinden de öpüyorum" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'daki yeni havalimanına Atatürk isminin verilmesiyle ilgili tartışma hakkında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Bu kadar şaibeli bir yere Atatürk isminin verilmesi doğru değildi" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açtığı tazminat davalarına değinen Kılıçdaroğlu, "Onun feriştahı gelse 1 kuruşum dahi olmasa ben bu millet için sonuna kadar mücadele edeceğim" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk yayınında gazetecilerin soruları yanıtladı. 29 Ekim'de açılışı yapılan İstanbul Havalimanı'nın ismiyle ilgili tartışmalar hakkındaki soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Bu kadar şaibeli bir yere Atatürk isminin verilmesi doğru değildi. Atatürk bizim ortak değerimizdir. Bu ortak değere uygun bir havalimanı yapılır ve ona ismi verirsiniz" dedi.

'31 İŞÇİ HAPİSTEYDİ'

Havalimanı inşaatında çalışan işçilerden hayatlarını kaybedenler ve yaralananlar olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bir sürü insan öldü, kaç kişinin öldüğünü bilmiyoruz. Bir sürü insan iş kazalarında yaralandı, kaç kişinin olduğunu bilmiyoruz. O havalimanının yapımında alınteri döken işçilerden 31'i hapishanedeydi. O havalimanını yapan firmaların konsorsiyumun CEO'su 'İşçiler haklıydı' diyor. İşçilerin haklı olduğu bir yerde, işçiler hapiste. Niye hapiste? Ve siz o havalimanını açıyorsunuz, tahta kurularından şikayet eden, 'Aylıklarımızı niye zamanında vermiyorsunuz?' diyen, 'Sosyal güvenlik primlerimiz tam yatsın, bankaya yatırın ki devlet bunu bilsin' diyen işçiler hapiste. Ve siz oranın adını Atatürk diyeceksiniz, hayır olmaz."

'ERDOĞAN HARAM YEMESİN DİYE PARAYI YATIRDIM'

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 32 tazminat açtığını aktaran Kılıçdaroğlu, zamanında başvuru yapılmadığı gerekçesiyle sadece 1 davayı kaybettiklerini ifade etti.

Evini sattığını ve borç aldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Aslında Tayyip Erdoğan haram yemesin diye, faiz ödemeyeyim diye parayı yatırdım. Çünkü ileride kaybedersem ağır bir faiz yükü var" dedi.

'BELGELER DOĞRU, BEN NİYE MAHKUM OLDUM?'

Man Adası belgelerini doğru olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bütün belgelerin orijinalleri sunuldu. Savcılık MASAK'a sordu, MASAK 'Doğru' dedi. O zaman beni niye tazminata mahkum ediliyorum. Davaların düştüğü 3 mahkemenin başkanları değiştirildi. Oraya Erdoğan'ın istediği hakimler tayin edildi. Amaç ben konuşmayayım. Ama ben size şunu söyleyeyim: Onun feriştahı gelse 1 kuruşum dahi olmasa ben bu millet için sonuna kadar dava edeceğim, sonuna kadar mücadele edeceğim. Beni öyle parayla pulla yıldıramazlar. Çünkü benim parayla pulla ilgim yok."

"Tazminatlarda CHP'nin kasasında çıkan bir para var mı?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "1 kuruş dahi olamaz. Buna benim ahlakım izin vermez" yanıtını verdi.

"Bay Kemal hitabını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu yöneltilen Kılıçdaroğlu, "Gayet güzel buluyorum. Ama ben 'Sevgili Recep' diyorum. Onun da alınmaması lazım. Arada bir gözlerinden de öpüyorum" diye konuştu.

'SILA'YA GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ İLETTİM

Kılıçdaroğlu, sevgilisi Ahmet Kural'ın şiddetine maruz kaldığını ifade eden sanatçı Sıla'yı aradığını belirterek şunları söyledi: "Sıla'yı aradım, üzüntülerimi dile getirdim. Özellikle kadın olan bir sanatçıya şiddette, daha doğrusu insana bir şiddeti asla kabul etmiyoruz. Doğru da değil. Toplumun beğendiği kabul ettiği önemli bir kişi. Sıla'ya geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Her zaman gönlümün de desteğimin de yanında olduğunu ifade ettim. Çok teşekkür etti. Üzülmemesini de söyledim. Toplum sizin yanınızda, toplum sizi destekliyor. Kadına şiddeti hep birlikte kınıyoruz diye. Düşüncelerimi paylaştım." (HABER MERKEZİ)