Bakan Gül'den Kaşıkçı açıklaması: Yargı soruşturmayı derine çekecektir

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturmasına ilişkin, "Kimse sorumluluktan kaçınamaz. Bütün dünyaya mal olmuş bu mesele, üstü örtülebilecek bir mesele değildir"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cemal Kaşıkçı soruşturması için Suudi yetkililerden yakın işbirliği beklediklerini söyleyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Başsavcılık makamı bu konularla ilgili yazılı sorular sormasına rağmen bir cevap alamamıştır. Bu soruların bir an evvel cevaplanmasını bekliyoruz. Türk yargısı da bu soruları cevaplamak adına soruşturmayı derine çekecektir" açıklamasında bulundu.

Kaşıkçı cinayetine ilişkin kimsenin sorumluluktan kaçamayacağını vurgulayan Gül, olayın aydınlatılması için Suudi yetkililerin soruşturmaya destek vermesi gerektiğini söyledi.

"Bütün dünyaya mal olmuş bu mesele, üstü örtülebilecek bir mesele değildir. Suudi yetkililerin bu konuda yakın bir iş birliğine girmesini bekliyoruz" diyen Gül, Kaşıkçı cinayetini soruşturan savcının Suudi Arabistan'a gitme ihtimaline ilişkinse "Savcılığın takdiridir ama öyle bir şey söz konusu olmayacağı kanaatindeyim. Çünkü olay mahalli Türkiye'dir. Türkiye'nin soruları cevaplanmadan, başka bir aşamaya girilmesinin çok doğru olmayacağını düşünüyorum" yorumunda bulundu.

(HABER MERKEZİ)