Sezai Temelli: Bir daha kayyumu ağızlarına alamayacaklar

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, yerel seçimde yüksek oy alacaklarını söyledi. Temelli, "Bölgeyi seçimlerde öyle bir süpüreceğiz ki, bir daha kayyumu ağızlarına alamayacaklar" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP üyelerinin gözaltına alınmasının seçime yönelik olduğunu söyledi. Yerel seçimlerde yüksek oy alacakları tahmininde bulunan Temelli, "Bölgeyi seçimlerde öyle bir süpüreceğiz ki, bir daha kayyumu ağızlarına alamayacaklar" dedi.

'ELLERİNDEN GELSE HEPİMİZİ GÖZALTINA ALACAKLAR'

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Batman'da milletvekilleri ile esnafı ziyaret ettikten sonra HDP il binasında açıklamalarda bulundu.

Güne partililerine yönelik gözaltı haberleriyle uyandıklarını söyleyen Temelli, "Bu artık iktidarın bir seçim propagandasına dönüşmüş durumda. Bu yöntemle seçim kazanacaklarına o kadar inanmışlar ki, neredeyse bir tane bile HDP'li kalmayacak. Ellerinden gelse bizi, hepimizi gözaltına alacaklar" dedi.

Gözaltıların seçime yönelik olduğunu belirten Temelli, "Nedir amaçları; seçim kampanyalarını sürdürebilmeleri. Amaç HDP'yi düşmanlaştırmak, arkadaşlarımıza gözaltı uygulamalarında bulunmak ve tutuklamak. Bütün bunlara baktığımızda her şey tüm çıplaklığıyla ortadadır" diye konuştu.

'DEMOKRASİ VE BARIŞ İRADESİNİ İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ'

Temelli, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimle ilgili ise "Bölgeyi seçimlerde öyle bir süpüreceğiz ki, bir daha kayyumu ağızlarına alamayacaklar. Bütün tehditleri boşa çıkarmanın yolu bu iradeyi güçlü bir şekilde iktidara getirmekten geçiyor. Biz inanıyoruz ki, çok güçlü bir şekilde sadece kayyumların olduğu yerde değil, Türkiye'nin her yerinde bu iradeyi, bu demokrasi ve barış iradesini iktidara taşıyacağız" dedi. (BATMAN/DHA)