Ömer Çelik: Kılıçdaroğlu Kaşıkçı cinayetini örtbas etmek istiyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili eleştirilerine yanıt verdi. "Erdoğan'ın cinayetten haberi vardı" sözlerini eleştiren Çelik, "Dünyada herkes Cumhurbaşkanımızın tavrını takdir ederken, Kılıçdaroğlu’ndan kara propaganda geliyor. Bu cümleyi söyleyen birisi Kaşıkçı cinayetini örtbas etmek istiyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Doğu Akdeniz'deki doğal gaz arama faaliyetleri ve kıta sahanlığı açıklamaları nedeniyle Yunanistan'a tepki gösterdi. Çelik, "Yedinci parseli dedikleri bölge kıta sahanlığımız içindedir. Silahlı kuvvetlerimiz tarafından gerekli cevap verilir" ifadelerini kullandı.

'GÖKÇEK'İN AK PARTİ AİLESİNİN İÇİNDE BİR SİYASETÇİ'

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından Parti Sözcüsü Ömer Çelik, basın toplantısı düzenledi.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in MHP'den aday olabileceği iddiasını sorulan Ömer Çelik, "Bunlar tabiidir. Her parti adaylarını açıklayacak. Herkes kendi ismi altında bu seçime giriyor. Dün Sayın Cumhurbaşkanımız Gökçek ile ilgili olarak kendisinin dava arkadaşlığına, kardeşliğine vurgu yaparak açıklama yaptı. Sayın Gökçek AK Parti ailesinin içerisinde bir siyasetçi. Bulunduğu konum ne olursa olsun bu konum değişmez" dedi.

'YUNAN TARAFI 1995'TEKİ İKAZI HATIRLASIN'

Çelik'e, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de doğal gaz arama faaliyeti ve kıta sahanlığıyla ilgili açıklamaları soruldu.

"Bu çok tehlikeli bir yaklaşımdır" diyen Çelik, "Her zaman tek taraflı bir girişimde bulunuyorlar. Hukuki kılıf uyduruyorlar. Yedinci parseli dedikleri bölge kıta sahanlığımız içindedir. Silahlı kuvvetlerimiz tarafından gerekli cevap verilir. Yunan tarafı 1995’teki Yüce Meclis’in ikazını unutmasın" diye konuştu.

'KILIÇDAROĞLU'NUN SON KONUŞMASI UTANÇ VERİCİ'

Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cemal Kaşıkçı cinayeti ve 2 askerin donarak hayatını kaybetmesi nedeniyle hükümete yönelttiği eleştirilere de yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki konuşmasını "utanç verici" olarak nitelendiren Çelik, "Siyasette aileyi işin dışında tutacaksın. Utanç verici şekilde, kendi oğlunun askerliğinden bahsederken, Cumhurbaşkanımızın oğullarının askerlik konularını gündeme getiriyorlar. Söyledikleri yalan. Bir tanesi askerlik görevini, yurt dışında okurken icra etmiştir, diğeri sağlık sorunu sebebiyle icra edememiştir" dedi.

'KILIÇDAROĞLU, ERDOĞAN AİLESİNDEN VE KENDİ AİLESİNDEN ÖZÜR DİLEMELİ'

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesinden özür dilemesini isteyen Çelik, "İşin içine karıştırdığı için kendi ailesinden özür dilemesi gerekiyor. Bu saygın olmayan, güçlü siyasi şahsiyetlere yakışmayan durumu açık ve net şekilde kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cinayetten haberi olduğu iddiasına tepki gösteren Ömer Çelik, "Dünyada herkes tam tersini söylerken, hatta Türkiye’nin azılı düşmanları bile bu soruşturmada Cumhurbaşkanımızın tavrını takdir ederken, bir tek Kılıçdaroğlu’ndan kara propaganda geliyor. Bu cümleyi söyleyen birisi Kaşıkçı cinayetini örtbas etmek istiyor. Dünya, Türkiye’nin tamamı başka türlü düşünürken itham etmek örtbas etmek isteyenin tavrıdır" dedi.

"Hiç kimse dünyada bu iddialarda bulunmamıştır" diyen Çelik, "Tersine Cumhurbaşkanımızın iradesiyle ortaya koyduğu dirayetle bu soruşturmanın gittiği yazılıyor, liderler tarafından ifade ediliyor. Kaşıkçı meselesinde Türkiye, ne varsa ortaya çıkaracaktır" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)