Faik Öztrak: CHP seçimde büyük bir zafer yakalayacak

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak'a, CHP'nin İstanbul adayını ne zaman belirleyeceği soruldu. "En doğru adayla en çok oyu alacaklarını" söyleyen Öztrak, "Bu seçimler CHP'nin büyük bir zaferi yakaladığı ve milletimizin parti devleti rejimine 'Dur' dediği seçimler olacak'' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantı sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısı düzenledi.

Faik Öztrak, konuşmasına, "İslami olarak Cumhurbaşkanı'na itaat etmek farz-ı ayn'dır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir haramdır" diyen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Ramazan Taşaltın’ın sözlerini eleştirerek başladı.

Öztrak, ''Cumhuriyet bir büyük mücadeledir. Mücadele saraya kul olmak yerine vatan, vatandaş olmak içindir. Mücadele tebaa olmak yerine özgür ve eşit yurttaşlar topluluğu olmak içindir. Mücadele tam da daha dün ‘İslami olarak Cumhurbaşkanına itaat etmek farzı ayın'dır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir haramdır’ diyebilen ve sarayın bir üniversite rektörlüğüne atamaya cüret edebildiği yurttaşı tebaa haline getirmek isteyen çağ dışı kalmış kafalarladır" dedi.

'SORUMLU BAKANI GÖREVDEN ALIN YA DA İSTİFA EDİN'

Tunceli'de 2 askerin donarak hayatını kaybetmesine değinen Öztrak, "Yıl 2018, Sarıkamış felaketinin üzerinden 104 yıl geçtikten sonra Tunceli'de 2 Mehmetçiğimiz soğukta donarak şehit oldu. Saray için milyarlar harcanırken, itibar için uçan saray filoları kurulurken askerimize soğuk kış koşullarına dayanacak donanım alınamıyor mu?" diye konuştu.

"Teçhizat eksiği yok" açıklaması yapıldığını hatırlatan Öztrak, şunları söyledi:

"Hava koşulları aniden ağırlaşmış. Çorlu'da tren kazası oldu 'Hava koşulları' dediler. 2 askerimiz hem de Ekim ayında Tunceli'de donarak şehit oluyor, yine 'Hava koşulları' deniyor. Bu ülkenin bir meteoroloji teşkilatı yok mu hava koşulları hakkında kendilerine doğru düzgün bir bilgi veren? Her şeyi hava şartlarına bağlayıp işin içinden sıyrılıyorlar. Madem tek adamsınız sorumluluğu alacaksınız. Ya bundan sorumlu bakanı görevden alacaksınız ya da istifa edeceksiniz.''

'BİTMEMİŞ HAVALİMANINI AÇTILAR'

Açılış töreni yapılan İstanbul Havalimanı'nın tam olarak faaliyete geçmeyeceğini belirten Faik Öztrak, ''Atatürk Havalimanı daha önceden söylendiği gibi kapatılmayacak. Yani seçmenin gözünü boyamak için yine bitmemiş bir havalimanını açtılar" dedi.

Açılışı ve Cumhuriyet Bayramı resepsiyonun birleştirilmesini eleştiren Öztrak, "Yetmedi havalimanının açılış törenini bahane edip Cumhuriyetimizin kuruluş kutlamalarını Cumhuriyet'in başkentinden alıp, saltanatın başkenti olarak gördükleri İstanbul'a taşıdılar. Bu havalimanının milletin sırtında bir kambur, bütçede bir kara delik olacağı açılışında bir kere daha belli olmuştur" ifadelerini kullandı.

'YATIRIMA DEĞİL AKILSIZLIĞA KARŞIYIZ'

"CHP olarak bizim ülkemizin kalkınmasını sağlayan yatırımlara hiçbir karşıtlığımız yoktur" diyen Öztrak, "Bu yatırımların yapılmasını mutlaka isteriz. Ama bizim karşı durduğumuz şey yatırıma değil akılsızlığadır. Bu proje 10,3 milyar Euro'luk bir gösteriş yatırımıdır. Saray rejimi gösterişi seviyor. Cumhuriyet ise akla, bilime dayanıyor" şeklinde konuştu.

'KOMPLOCU ÜLKE HANGİSİYSE KARŞISINDA KOL KOLA GİRELİM'

Faik Öztrak, Hazine ve Maliye Bakanı Berak Albayrak'ın dün yaptığı, "Dövizde yaşanan dalgalanmalar yabancı bir ülkenin başkentinde planlandı ve 10 Ağustos planını yapanlar duvara tosladı" sözlerine açıklık getirmesini istedi.

Öztrak, "Bir bakan, bir başkentte Türkiye ekonomisiyle ilgili bir şeylerin yapıldığını söylüyorsa bunun hangi başkentte olduğunu açıklamak zorundadır. Sayın Bakan'a defalarca sorulmasına rağmen buna cevap vermemiştir. Hiçbir yetkili böyle bir lafı ortaya atıp sonrada sessizliğe bürünemez. Devlet yönetimi ciddiyet gerektirir. Bize komplo yapan ülke hangisiyse karşısında iktidar muhalefet kol kola girelim. Hep beraber onar karşı mücadeleyi başlatalım. Bu işin aslı var mı yok mu bunu bilmek zorundayız" dedi.

'CHP'NİN BÜYÜK BİR ZAFERİ YAKALADIĞI SEÇİM OLACAK'

Bir gazetecinin yerel seçimlerle ilgili olarak "CHP İstanbul adayına ne zaman karar verecek?" sorusuna Öztrak, ''Baştan beri söylediğim gibi en doğru adayla sandıkta mutabakatı sağlayacak bir adayla en çok oyu alacağız. Bu seçimler CHP'nin büyük bir zaferi yakaladığı ve milletimizin parti devleti rejimine 'Dur' dediği seçimler olacak'' diye cevap verdi. (ANKARA/DHA)