Cumhurbaşkanlığı: Ejder meyvesini piyasadan aldık

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 30 Ağustos resepsiyonunda tartışma konusu ikramlarla ilgili, “Davetlilere piyasadan satın alma usulleri ile alınan ürün ve malzemelerden Cumhurbaşkanlığında görevli mutfak personelince hazırlanan ikramlar sunulmuştur” açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda davetlilere 'Ejder Meyveli Smoothie', efuli ve aloevera gibi içecekler servis edilmesiyle ilgili tartışma soru önergesiyle Meclis gündemine taşındı.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, resepsiyonda misafirlere yapılan ikramların neler olduğunu, bu ikramlar için ne kadar harcama yapıldığını sordu.

'MUTFAK PERSONELİ HAZIRLADI'

Soru önergesini yanıtlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Bütçesi Kanununda “Cumhurbaşkanı, eşi ve Genel Sekreterin temsil niteliğinde verecekleri yemek, kabul, resepsiyon ve organizasyon bedelleri ile bunlarla ilgili diğer her türlü giderleri; Cumhurbaşkanlığınca milli ve dini bayramlar ile diğer zamanlarda yapılacak ikram, hediye, gönderilecek çiçek ve çelenk bedelleri, konukları ağırlama giderleri, Cumhurbaşkanının takdirleri ile verilecek ödül, şilt ve benzeri giderlerin “Temsil, Ağırlama, Tören, Fuar, Organizasyon Giderleri” tertibinden karşılanacağına dair hüküm olduğunu hatırlattı.

Oktay, “Bu kapsamda 30 Ağustos 2018 Zafer Bayramı resepsiyonunda davetlilere, piyasadan satın alma usulleri ile alınan ürün ve malzemelerden Cumhurbaşkanlığında görevli mutfak personelince hazırlanan ikramlar sunulmuştur” dedi.