Meclis, Pervin Buldan’ın eş genel başkanlığını unuttu!

Meclis Başkanlığınca yayınlanan 'Meclis Haber' dergisinde 4 siyasi partinin genel başkanları ile grup başkanlarının fotoğrafları yer aldı. Eş genel başkanlık uygulayan HDP bölümünde ise sadece Sezai Temelli'nin fotoğrafına yer verildi. HDP’nin uyarısı üzerine Buldan’ın fotoğrafı da dergiye girdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin resmi yayın organı “Meclis Haber” dergisinin 235. sayısı yayınlandı.

24 Haziran seçimlerinin ardından oluşan yeni Meclis’in ekim ayına kadar olan çalışmalarına yer verilen dergide Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Meclis'te yemin etmesi, milletvekillerinin yemini, Meclis Başkanlığı seçimi, komisyonların ilk toplantılarına dair haberler yer ayrıldı. Dergide Meclis dışında yapılmasına karşın Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan törenle ilgili habere de geniş yer verildi.

Dergide Meclis Başkanı Binali Yıldırım'a yapılan tüm kutlama ziyaretleri ile Yıldırım'ın kabulleri de fotoğraflı haber olarak yer aldı. Yıldırım'ın yurt içi ve yurt dışı seyahatleriyle ilgili haberlerin de geniş yer bulduğu dergide 200'e yakın Yıldırım fotoğrafı kullanıldı.

.

BULDAN FOTOĞRAFI UNUTULDU!

Dergide Meclis’teki 5 siyasi parti grubunun TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri ve grup yönetimi seçim sonuçlarıyla ilgili de 2 sayfalık bir haber yer aldı. Her parti için ayrı ayrı seçim sonuçlarını veren haberde partilerin amblemleri ile genel başkanları ve grup başkanlarının fotoğrafları kullanıldı. AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ve Grup Başkanı Naci Bostancı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Grup Başkanı Ahat Andican fotoğrafları dergide yer aldı.

Eş Başkanlık sistemi uygulayan HDP için ayrılan bölümde de, eş başkanlar aynı zamanda grup başkanı olduğu için HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin fotoğrafının kullanılması gerekiyordu. Ancak HDP bölümünde sadece Sezai Temelli’nin fotoğrafı yer aldı.

FOTOĞRAFLAR YENİLENDİ

Bu durum üzerine HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, Meclis İdare Amiri Mahmut Toğrul, Meclis Başkanlığına başvurarak bunun düzeltilmesini istedi. “Teknik bir hata” açıklaması yapan Meclis Başkanlığı da uyarı üzerine dergide değişiklik yaptı. Sadece Temelli’nin fotoğrafı ile HDP amblemi yer alan bölümün üzerine Temelli ile Buldan’ın fotoğrafları yapıştırıldı. Meclis Başkanlığı’nın 30 kadar dergide bu değişikliği yaparak HDP grubuna gönderdiği öğrenildi.

.