MHP: Tabanımız böyle istedi

MHP lideri Devlet Bahçeli ittifakın bittiğini açıkladı. MHP Grubunun bitmesinin ardından ilk değerlendirmeyi yapan Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Tabanımız istedi, böyle oldu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti ile MHP arasında af teklifi dolayısıyla yaşanan gerilimde gözler MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yapacağı grup konuşmasına çevrildi.

Grup toplantısı öncesi kuliste Bahçeli’nin ne söyleyeceği üzerine yorumlar yapılırken, yazılı konuşma metninin Bahçeli’nin konuşması sonrası dağıtılacağı duyuruldu. Bahçeli kürsüye çıkışıyla eş zamanlı dağıtılan metnin konuşma sonrasına bırakılması merakı arttırdı. Bu sırada bir MHP milletvekili, “Şimdi dağıtsaydık da flaş flaş mı geçseydiniz” sözleriyle konuşma metninde çok ciddi bir çıkışın işaretini verdi. Bahçeli’nin en son dağıtmadığı konuşma metninde erken seçim çağrısı yaptığı akıllara gelince bu durum merakı daha da arttırdı.

'UZATMANIN ANLAMI VE ALEMİ YOK'

MHP Grup toplantısı geçen haftalara göre daha kalabalıktı. Salona giremeyen çok sayıda partili kuliste televizyonların karşısına geçerek konuşmayı dinledi. Bahçeli’nin konuşması hem grup salonunda hem de kuliste dikkatle izlendi. Kaşıkçı cinayeti ve afla ilgili bölümün ardından gelen ittifak açıklaması hem içeride hem dışarıda alkış tufanı ile karşılandı.

Bahçeli’nin yerel seçimde ittifak arayışı ile ilgili, “Bu kronikleşmiş süreci uzatmanın anlamı ve alemi yoktur. Parti olarak 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik herhangi bir ittifak beklentimiz, ittifak arayışımız, ittifak niyetimiz geldiğimiz bu aşamada artık kalmamıştır. İşin tadı kaçtığından zoraki görüşmelerle bir yere varmanın imkanı olmayacaktır. Oyalanmaya, milleti aldatmaya, sabırları sınamaya, umutlarla oynamaya lüzum da yoktur. Kendi yolumuzu sadece kendimiz çizeceğiz” sözleri üzerine salonda milletvekilleri ve partililer ayağa kalkarak bu kararı alkışlarken Meclis kulisinde de alkış tufanı koptu.

Bahçeli'nin sözlerine ilk değerlendirme: MHP'nin üzerinden büyük bir yük kalktı!Bahçeli'nin sözlerine ilk değerlendirme: MHP'nin üzerinden büyük bir yük kalktı!

'OLMASI GEREKEN BUYDU'

Bahçeli’nin bu açıklaması tüm partililerin yüzlerini güldürdü. Yerel seçimde ittifak yapılmayacağı ile ilgili kararın neden bu kadar coşku ile karşılandığını sorduğumuz bir partili “Olması gereken buydu. Biz ülkenin bekası için ittifak yaptık. Dış politika, FETÖ ve terörle mücadele içindi bu ittifak. İttifakımız tüm politikalarını kabul ettiğimiz anlamına gelmiyordu” yanıtı verdi.

MHP 'YETER ARTIK' DEDİ

Bir başka partili ise MHP kulislerinde sıkça dile getirilen şu sözlerle kararı alkışladığını söyledi:

“Ülke bekaası dedik, bugüne kadar karşılıksız destek verdik. Ne bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı ne de bakan istedik. Tek bir mevki-makam almadık. Buna rağmen üslupları, söylemleri kabul edilemez. Yeter artık. İyi oldu. Buramıza gelmişti. MHP kendi politikaları ile yoluna devam eder.”

YALÇIN: TABANIMIZ BÖYLE İSTEDİ

MHP Grubunun bitmesinin ardından ilk değerlendirmesini sorduğumuz Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da “Tabanımız istedi, böyle oldu” dedi.

Bahçeli başlattığı gibi bitirdiBahçeli başlattığı gibi bitirdi

İSTANBUL’DA DA ADAY ÇIKARILACAK MI?

Bahçeli konuşmasında, “31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerine kendi adaylarımızla, kendi amblemimizle katılıp, Türkiye’nin her seçim bölgesinde demokratik mücadelemizi Allah’ın izniyle yapacağız” dedi. Bu sözler MHP’nin aday çıkarmayacağını ilan ettiği İstanbul’da nasıl bir tutum alacağı sorusuna yol açtı. Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Bahçeli'nin sözlerine gönderme yaparak tüm il ve ilçelerde adaylarının olacağını söyledi. Ancak İstanbul ile ilgili son kararı Bahçeli'nin vereceği öğrenildi.

'CUMHUR İTTİFAKI BİTTİ DEMEK DOĞRU OLMAZ'

Parti yöneticileri ittifak açıklamasının yerel seçimlerle sınırlı olduğuna dikkat çekti. Meclis’teki Cumhur İttifakı’nın devam edip etmeyeceği ile ilgili sorulara ise, “Cumhur ittifakı bitti demek doğru olmaz. Onun geleceği sonra belli olur” yanıtı verildi.

Bahçeli konuştu dolar yukarı döndü!Bahçeli konuştu dolar yukarı döndü!

AK PARTİ’DE İTTİFAKI İSTEMEYENLER LİSTESİ

Kulislerde MHP’nin yerel seçimlerde ittifak arayışına son vermesine yol açan gelişmelerde AK Parti içinde bir gruba dikkat çekiliyor. Bir parti yöneticisi AK Parti içinde ittifakı istemeyen bir ekibin olduğunu ve bu ekibin Erdoğan’ı olumsuz yönlendirdiğini söyledi. Milletvekilinin açıklamasına göre bu ekip öne çıkan isimler AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mahir Ünal ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik.

MHP yerel seçim için ittifak arayışına bugün nokta koydu ama Cumhur ittifakının Meclis’te nasıl devam edeceği önümüzdeki günlerin en önemli tartışması olacak. (DUVAR)

Bahçeli: Yerel seçimde hiçbir ittifak beklentimiz kalmamıştırBahçeli: Yerel seçimde hiçbir ittifak beklentimiz kalmamıştır

Cumhurbaşkanı: Yozgatlı olduğuna bakmayın Bekir Bey Kürt'türCumhurbaşkanı: Yozgatlı olduğuna bakmayın Bekir Bey Kürt'tür

Etiketler MHP AK Parti ittifak