HDP’nin istediği üye 3 ay sonra seçildi

HDP’nin Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nda partisine düşen üyelik için gösterdiği aday 3 ay sonra seçildi. Temmuz ayı sonunda yapılan ilk seçimde AK Parti ikinci sıradaki “tavşan aday”a oy vermişti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Meclis Genel Kurulu’nda Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nda HDP’ye düşen bir sandalye için seçim yapıldı. Seçimde HDP’nin ilk sırada gösterdiği aday Bayram Arslan 266 oy alarak üye seçildi.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun dokuz üyesinden 5’i Meclis’te partilerin sandalye sayılarına göre seçimle belirleniyor. HDP’ye düşen 1 üyelik için 25 Temmuz’da seçim yapıldı. HDP bu seçimde mevzuata göre Genel Kurul’a 2 isim bildirdi. HDP’nin bildirdiği listenin ilk sırasında seçilmesini istediği Bayram Arslan, ikinci sırada ise “tavşan aday” olarak değerlendirilen Abbas Kılıçoğlu vardı.

Seçimde beklenen daha önceki seçimlerde olduğu gibi HDP’nin ilk sırada gösterdiği adayın seçilmesiydi. Ancak öyle olmadı, AK Partililer örgütlenerek gizli oylamada ikinci sıradaki tavşan adayı seçti. HDP bu duruma “Siyasi nezaketsizlik” diyerek tepki gösterdi. Seçilen üye de istifa etti. Konu Meclis Başkanı Binali Yıldırım’a da iletildi ve Yıldırım da bu durumdan rahatsız olduğunu söyledi.

HDP’nin Kurul’a seçilen üyesinin istifasının ardından Meclis’te yeniden seçim yapıldı. HDP, Bayram Arslan’ı yine ilk sırada gösterdi, ikinci sıraya ise İbrahim Arslan’ı yazdı.

Kişisel Verileri Koruma Kurulunda HDP Grubuna düşen bir üyelik için yapılan seçime 291 üye katıldı. HDP’nin istediği Bayram Arslan 266 oyla Kurul üyesi seçildi. İkinci sıradaki aday 7 oy alırken, 2 boş, 16 da geçersiz oy kullanıldı. Seçimin sonunda Bayram Arslan 3 ay sonra Kurul üyesi oldu.