Akşener'den 29 Ekim tepkisi: Devlet korsan gösteri yapamaz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 29 Ekim resepsiyonunun İstanbul'a yapılması kararını eleştirdi. Akşener, "29 Ekim artık 'Cumhuriyet Bayramı' değil de, 3. Havalimanının açılış töreni mi? Bu nasıl bitmeyen bir Cumhuriyet düşmanlığıdır; bu ne ciddiyetsizliktir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonun Ankara’dan İstanbul’a alınmasına tepki gösterdi. Akşener, “Beyler, devlet korsan gösteri yapmaz, yapamaz! Ben 40 Milletvekilimle 29 Ekim saat 14.00’te başkentimiz Ankara’da, 1. Meclis’te olacağım” dedi.

'BU NE CİDDİYETSİZLİK'

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 29 Ekim resepsiyonunun İstanbul'da yapılan üçüncü havalimanında yapılacağını açıkladı. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla karara tepki gösterdi.

Akşener, “29 Ekim artık 'Cumhuriyet Bayramı' değil de, 3. Havalimanının açılış töreni mi? Bu nasıl bitmeyen bir Cumhuriyet düşmanlığıdır; bu ne ciddiyetsizliktir! Otogarı da yenileyin de, 23 Nisan'ı da orada kutlarsınız. Size o yakışır!" ifadeleri kullandı.

'MİLLETVEKİLLERİMLE 1. MECLİS'TE OLACAĞIZ'

29 Ekim'de İYİ Parti milletvekilleriyle ilk mecliste olacaklarını belirten Akşener, şöyle devam etti: "Cumhuriyet resepsiyonunu Başkent’te değil, İstanbul'da yapacakmış. Beyler, devlet korsan gösteri yapmaz, yapamaz! Ben 40 Milletvekilimle 29 Ekim saat 14.00’te başkentimiz Ankara’da, 1. Meclis’te olacağım.” (DUVAR)