AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan: Erdoğan tek karar verici değil

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan siyaset gündemine ve 12 yaşından beri tanıdığı Recep Tayyip Erdoğan'a dair soruları yanıtladı. Turan, "Genel Başkanımız iletişime çok açık bir insan. Her şeye onun karar verdiği ithamı çok haksızdır. Hiçbir zaman kendi fikrinde ısrarcı olmaz. MYK’da tartışılır. Hatta çoğu zaman gayri resmî oylama bile yapar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çanakkale Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, MHP ile ittifak hesaplarını değerlendirdi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dair soruları yanıtladı. 12 yaşında Millî Gençlik Vakfı'nın okul başkanıyken Erdoğan'la tanıştığını anlatan Turan, Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'na konuştu.

'Erdoğan'ın tek karar verici olduğuna dair yapılan yorumların haksızlık olduğu'nu vurgulayan Turan, "17 yılı geride bıraktık. Eğer genel başkanımız istişare yapmazsa, ekibine güvenmezse biz bugünlere gelemezdik. Ben MYK üyesiyim. Genel başkanımızın MYK’daki tavrına, tarzına, saatlerce bizleri nasıl sabırla dinlediğine en yakın şahitlik eden insanlardan biriyim. O nedenle bu yorumlar büyük bir haksızlık genel başkanımıza. Yapılan tartışmalar ile birlikte karar değiştirdiğine yönelik bir sürü örnek verebilirim size. Genel Başkanımız iletişime çok açık bir insan. Her şeye onun karar verdiği ithamı çok haksızdır. Hiçbir zaman kendi fikrinde ısrarcı olmaz. MYK’da tartışılır. Hatta çoğu zaman gayri resmî oylama bile yapar. Farklı görüşler ortaya çıktığı zaman hemen oylamaya başvurur ve çıkan sonuç alınan karar olur" dedi.

Röportajın tamamı.