Duvar Arkası: AK Parti'nin seçtiği HDP adayı için yeni seçim!

AK Parti oylarıyla seçilen HDP’nin “tavşan aday”ı için yeniden seçim yapılacak... CHP'nin adı çok geçiyor ama yerel seçimde asıl sürpriz AK Parti'den gelebilir... Abdullah Gül'ün biyografisinde fotoğrafı yok! TBMM'de 'önlemler': Personel de ziyaretçiler de bunaldı! Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

AK PARTİ OYLARI İLE HDP'NİN 'TAVŞAN ADAYI' SEÇİLDİ!

Kişisel verilerin korunmasını sağlamak ve buna yönelik farkındalık oluşturarak bilinç düzeyini geliştirmek amacıyla kurulan Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun dokuz üyesinden 5’i Meclis’te partilerin sandalye sayılarına göre seçimle belirleniyor. HDP 25 Temmuz’da yapılacak seçimde, partisine düşen bir üyelik için Genel Kurul’a 2 isim bildirdi. İlk sırada seçilmesi istenen Bayram Arslan, ikinci sırada ise “tavşan aday” olarak yorumlanan Abbas Kılıçoğlu vardı. Siyasi nezaket HDP’nin ilk sırada gösterdiği adayın seçilmesi bekleniyordu. Ancak öyle olmadı. AK Parti’de bir grup, örgütlenerek gizli oylamada ikinci sıradaki adayın seçilmesini sağladı. Böylece “tavşan aday” kurul üyesi yapıldı. Bu durum HDP’nin tepkisine yol açtı, konu Meclis Başkanı Binali Yıldırım’a iletilerek, “Siyasi nezakete uyulmadı. Bu davranış gelecek oylamalar için de risk oluşturuyor” denildi. Yıldırım’ın da, “Ben de rahatsız oldum. Gerekli girişimlerde bulunacağım” dediği öğrenildi. İşte bu gelişmeden sonra kurula seçilen “tavşan aday” istifa etti. Bu hafta yeni bir seçim yapılacak ve HDP’nin kurul üyeliği için gösterdiği Bayram Aslan’ın seçilmesi istenecek. Bakalım siyasi nezaket yerini bulacak mı?

YEREL SEÇİMDE ASIL SÜRPRİZ AK PARTİ'DEN GELEBİLİR

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde görev yapacak bakanlarla ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Bakanlar artık eskisi gibi olmayacak. Partili olmayan bakanlarla kabine oluşturuyoruz. Bakan, olaylara daha objektif bakma imkanı yakalayacak. Ehliyeti ve liyakatı öne çıkararak yeni döneme girmiş olacağız” demişti. Bu sözlerin ardından atanan 16 bakanın yarısından fazlasının AK Parti ile organik ilişkisi olmayan isimler olması dikkat çekti. Kulislere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçimlerde de kritik birçok ilde benzer adımlar atabilir. Örneğin Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulu’na atanan, bir dönem ANAP’ta siyaset yapmış Türk Eğitim Derneği (TED) Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu’nun Ankara adayı olabileceği konuşuluyor. Benzer örnekler diğer iller için de dile getiriliyor. Bu tercihin partinin kendi tabanı dışındaki seçmene de hitap ederek yerel seçimlerden daha güçlü çıkmaya yol açabileceği hesapları yapılıyor. Son günlerde en çok CHP adayları konuşuluyor ama kulislere bakılırsa asıl AK Parti adayları sürpriz olabilir.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NIN GÜL BİYOGRAFİSİNDE GÜL YOK!

Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesi www.tccb.gov.tr adresinde bugüne kadar görev yapmış 11 cumhurbaşkanının biyografileri yer alıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Atatürk’le başlayan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile sonlandırılan biyografiler arasında cumhurbaşkanlarının özgeçmişleri, haklarında hazırlanmış belgesel ve görev dönemlerinde çekilmiş fotoğraf galerisi yer alıyor. Ancak bir eksikle! 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için hazırlanan sayfada Gül’ün özgeçmişi tüm ayrıntıları ile yer alırken, hakkında hiçbir belgesel video ya da görev süresi içinde çekilmiş fotoğraf yer almıyor. ( https://www.tccb.gov.tr/ cumhurbaskanlarimiz/abdullah_ gul/ ) 24 Haziran seçim sürecinde muhalefetin çatı adayı olarak ismi geçen Abdullah Gül’e AK Parti kanadından gelen ağır eleştiriler hatırlanınca tepkilerin sadece konuşmalarla sınırlı kalmadığını söylemek mümkün görünüyor.

TÜRKİYE BÜYÜK BARİKAT MECLİSİ!

15 Temmuz darbe girişimi sonrası güvenlik önlemleri artırılan Meclis’te her geçen gün tartışma yaratan yeni bir uygulama hayata geçiriliyor. Çevresine tel örgü çekilen, giriş kapılarına araç kontrolü için büyük dubalar, çatısına drone yerleştirilen Meclis’te arama sayısı da ikiye çıkarıldı. Giriş kapısında aranan ziyaretçiler bir de Meclis yerleşkesi içinde ikinci bir aramaya tabii tutuluyor. Önlemler bunlarla da sınırlı değil. Meclis’in kimi alanlarına polisin toplumsal olaylarda kullandığı demir bariyerler de yerleştirildi. Grup toplantıları sırasına farklı partilerden vatandaşları ayırmak için bahçelere yerleştirilen bu bariyerler de personelden ziyaretçilere herkesi rahatsız ediyor. Artan önlemler nedeniyle Meclis, “Türkiye Büyük Millet Meclisi” yerine “Türkiye Büyük Barikat Meclisi” olarak adlandırılıyor.