Ahmet Türk: Mücadele 2014'te başlamadı

HDP yerel seçim çalışmalarının startını verdi. 'Yerel Seçim Çalıştayı'nda konuşan Ahmet Türk "Bu mücadele 40 yıllık bir mücadele. Ama sanki bu mücadele 2014’te başlamış gibi bir algı yaratılıyor" açıklaması yaptı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk HDP'nin yerel seçim startını verdiği "Yerel Seçim Çalıştayı'nda" konuştu.

Parti yöneticilerinin tutuklanması eleştiren Türk, "Birçok arkadaşımız rehin ve bu koşullar altında yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Bugün güçlü kadrolarımızın çoğu zindanlarda. Bu nedenle yanlış yapmaya asla ve asla hakkımız yok. En doğrusunu yapma sorumluluğu ile karşı karşıyayız" açıklamasını yaptı.

'ALGI YARATILIYOR'

'Bir hafızanın yok edilmesiyle karşı karşıya olduklarını' belirten Türk, "Bu mücadele 40 yıllık bir mücadele, HEP, DEP’in, HADEP’in yarattığı değerler var. Vedat Aydınlar, Mehmet Sincarlar, Abdulsamet Sakıklar var. Ama sanki bu mücadele 2014’te başlamış gibi bir algı yaratılıyor. Bir hafızanın yok edilmesi tehlikesiyle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

2014'TE İKİ PARTİ BİRLEŞTİ

HDP 2012 yılında kurulmuş, 28 Nisan 2014'de BDP milletvekillerinin HDP'ye geçmesiyle, Kürt siyasi hareketinin en büyük partisi haline gelmişti. Partinin ilk eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ olmuştu.

'YANLIŞ YAPMA HAKKIMIZ YOK’

Yerel seçimlerin önemine dikkat çekerek konuşmasını sürdüren Türk, şöyle devam etti: “Bugün belediye eşbaşkanlarımızın birçoğu cezaevinde. Bu koşullar altında yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Bu işi götürecek güçlü kadrolarımız vardı. Bugün işi götürebilecek kadrolarımızın tümü cezaevinde. Bu nedenle yanlış yapmaya hakkımız yok. En doğrusunu ortaya koymalıyız. Komisyonlarımız ve çalışanlarımız, halka inmek zorundadır. Yarın kırılmalara neden olabilecek hassas bir dönemden geçtiğimizi ifade etmek isterim. Yerel seçimlerde çalışmalarımızı her yönlü araştırmalar yaparak hazırlamamız gerekiyor.”

KÜRT PARTİLERLE DAYANIŞMA

 

Yerel seçimlerde Kürt partileri ile dayanışma ve ittifakın önemine işaret eden Türk, “Kürdistan’daki bütün Kürt siyasi partileri ile dayanışma gerçekleştirmek, gelecekle ilgili büyük bir projedir. Dürüst ve açık konuşuyorum; birliğe ihtiyaç var. Bu partilerle görüşme yapmak, onları kazanmak lazım. Bu iktidarı sonlandırmak, yerellerde sonlandırmak için çalışmalar yapmak lazım” diye konuştu.

BULDAN VE TEMELLİ DE ÇALIŞTAYA KATILDI

HDP’nin Yerel Yönetimler Çalıştayı’nda konuşan Eş Genel Başkan Pervin Buldan, yerel seçimlerde ittifakların önemine dikkat çekerek, “Kürt partilerinin güç birliği yaparak, seçimlere birlikte hazırlanması ve başarması elzemdir” çağrısında bulunurken, Eş Genel Başkan Sezai Temelli ise, "Bugün aday yarıştırma değil, adaylar üzerinde ortaklaşma ve dayanışma günüdür." dedi.

'BİZE DÜŞEN BELEDİYELERİMİZİ GERİ ALMAKTIR'

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan "Erdoğan’ın ve yardımcılarının, İçişleri Bakanı’nın her gün kayyum atadığı belediyeler üzerinden savurduğu tehditlere asla inanmayın. Belediyeleri kaybedeceklerinin itirafını dile getiriyorlar. Kayyum atarız tehditleriyle kaybettiklerini açıklıyorlar. HDP’yi yok sayma, kriminalize etme çabalarına rağmen bir kez daha kazanacağımızı belirtmek isterim. Kayyumlar gidecek, kapılarına beton bariyerler ördükleri o belediyeler içinde Türkiye halklarının iradesi kaldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin içinde Gültan Kışanak ve Amed halkının iradesi, Van Büyükşehir Belediyesi’nin Bekir Kaya ve ona oy verenlerin iradesi kaldı. Mardin’de Ahmet Türk’ün iradesi ve ona oy verenlerin iradesi kaldı. Bize düşen o belediyelerimizi ve daha fazlasını geri almaktır." açıklaması yaptı.

'ADAYLAR ÜZERİNDE ORTAKLAŞMA GÜNÜDÜR'

Buldan'ın ardından kürsüye çıkan HDP Eş Genel Başkan Sezai Temelli de tutuklu eş genel başkanları, milletvekilleri ve tutuklu DBP’li belediye eşbaşkanlarını selamlayarak konuşmasına başladı. Temelli şunları söyledi; Bugün aday yarıştırma değil, adaylar üzerinde ortaklaşma ve dayanışma günüdür. Bu ülkeyi pazarlıkçı iktidardan kurtarmak isteyen herkesi bu dayanışmaya davet ediyorum. Bu ülkeye demokrasi ve barışın gelmesini sağlayacağız Bu ülkeye özgürlük gelsin diye mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz.”