İYİ Parti'den AK Parti'ye şartlı destek iddiası

İYİ Parti'nin Meclis'e getirilecek bazı düzenlemelerde AK Parti'yle hareket edeceği öne sürüldü. HDP endişesi nedeniyle de yerel seçimde CHP'yle doğrudan ittifaka soğuk bakılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerel seçimler için AK Parti ve MHP arasında ittifak görüşmeleri sürerken, İYİ Parti'nin strateji değişikliğine gideceği belirtiliyor. Kulis haberlerine göre İYİ Parti, yerel seçim öncesi direksiyonu AK Parti tabanına kırdı. Parti yönetiminde, “CHP ve HDP’yle yan yana anılmanın  İYİ Parti’ye zarar verdiği” üzerinde durulduğu belirtiliyor. Bu nedenle de Meclis’te bazı yasal düzenlemelerde AK Parti’ye ‘şartlı destek’ verileceği ifade ediliyor.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre İYİ Parti'nin, yerel seçimlerde “CHP ile birlikte ittifak halinde olmaktansa, bazı iller için işbirliği içinde olmayı” tercih edeceği belirtiliyor. İYİ Parti’nin İstanbul, Ankara ve İzmir’de “AK Parti ve MHP ittifakının oylarını düşüreceği” değerlendirmeleri de yapılıyor.

Parti, 24 Haziran seçiminde il ve ilçelerde, ikinci ve üçüncü olan partilerin işbirliği yapmasıyla, yerel seçimin sonucunun değiştirilebileceğini de hesaplıyor. AK Parti'li ve MHP’li seçmenin oylarına talip olan İYİ Parti, ‘işbirliğini’ öne çıkartarak; 'şehirler üzerinde mutabakat formülünü' de yaşama geçirmek istiyor.