KHK’li vekillerin özgeçmişinden KHK ifadesi çıkarıldı

Meclis, OHAL KHK’si ile ihraç edilen milletvekillerinin özgeçmişinden “KHK ile ihraç” ifadelerini çıkardı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Yaptıkları işi yazmaya utanıyorlar” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 24 Haziran seçimlerinin ardından Meclis’e OHAL KHK’si ile ihraç edilmiş 8’i HDP’den 1’i CHP’den, 1’i de Saadet Partisi’nden toplam 10 milletvekili girdi. Farklı partilerden seçilerek Meclis’e girmeye hak kazanan bu milletvekillerinin Meclis albümü ve internet sitesinde yayınlanan özgeçmişleri Meclis Başkanlığı ile milletvekilleri arasında tartışma konusu oldu.

Özgeçmişlerine doğum yeri, eğitim durumu, meslek bilgileri ve siyasi geçmişiyle ilgili bilgilerini yazan milletvekilleri ayrıca ihraç edildikleri OHAL KHK’sinin sayısını da vererek kamu görevinden çıkarıldıklarını yazdı. Ancak KHK ile ihraç edildiklerine dair bu ifadeler Meclis albümü hazırlanırken özgeçmişlerden çıkarıldı. Milletvekilleri bu duruma tepki gösterdi, bunun üzerine Meclis’in internet sitesindeki özgeçmişlere KHK ile ihraç edilmeye dair cümleler eklendi.

KHK İHRACI ÖZGEÇMİŞLERDEN ÇIKARILDI

Meclis’in internet sitesinde CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu’nun özgeçmişinde “7 Şubat 2017 gecesi yayımlanan KHK/686 ek listesinde adı yer aldı”, HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede’nin özgeçmişinde “Ocak 2017’de çıkarılan KHK ile ihraç edildi” denildi. HDP Eş Başkanı Sezai Temelli de özgeçmişinde Kaboğlu’nun yaptığı gibi “676 sayılı KHK listesinde adı yer aldı” ifadesini kullandı. Diğer milletvekillerinin özgeçmişlerinde de kaç sayılı KHK ile ihraç edildikleri bilgileri yer aldı.

MİLLETVEKİLLERİ BAŞKANLIKTAN AÇIKLAMA İSTEDİ

KHK ile ihraç edilen milletvekillerinin özgeçmişleri bu şekilde internet sitesinde yer alırken, sürpriz bir kararla “KHK ile ihraç” ifadelerinin çıkarıldığı görüldü. Durumu fark eden milletvekilleri Meclis Başkanlığı'na başvurarak konuyla ilgili açıklama istedi.

YAPTIKLARI İŞİ YAZMAYA UTANIYORLAR

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bu duruma “Yaptıkları işi yazmaya utanıyorlar” diye tepki gösterdi. Özel şunları söyledi:

“Türkiye’nin en önemli akademisyenlerini, alanlarında en başarılı akademisyenleri KHK ile ihraç etmeye utanmadılar. Bu insanlara yurt dışına çıkış yasağı koymaktan utanmadılar. Bu kişiler daha sonra gelip milletvekili oldular ve özgeçmişlerinde de KHK ile ihraç edildiklerini belirttiler. Ama Meclis özgeçmişlerden bu KHK kısmını çıkarıyor. Yani yaptıkları işi yazmaya utanıyorlar. Madem bir milletvekilini KHK ile attığını yazmaktan utanıyorsun, bu değerli insanları neden atıyorsun o zaman. Utanıyorsan atma, eğer utanmıyorsan at.”