KHK’li vekiller KHK’li yurttaşlarla buluştu: Bu ittihatçı aklı biliyoruz

KHK'yla ihraç edilen vekiller Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Toplantıda açıklama yapan Sezai Temelli, "Önce ortak olan bu büyük derdi dile getirelim ve çözümü birlikte yaratalım. HDP bu amaçla halkların, ezilenlerin, yok sayılanların partisidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KHK’lerle ihraç edilen milletvekilleri, KHK’lerle ihraç edilen yurttaşlarla TBMM’de buluştu. Toplantıya, KHK ile ihraç edilen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik ve CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu da katıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli  kısa bir değerlendirme yaptı. Temelli, şu ifadeleri kullandı; " Temmuz 2016 darbe kalkışması bahane edilerek yüz binlerce insan mağdur edildi. Çocuklarımız gençlerimiz mağdur edildi ve bu devam ediyor. 130 bin dosyanın 36 bini incelenmiş 33 binden fazlası reddedilmiş. Nasıl reddedildiği, kimin reddettiği belli değil. Biz bu tarihi, bu ittihatçı aklı biliyoruz."

Resmi istatistiklere göre KHK sayısı 130 bin gibi gözükse de bu şekilde yapılan ihraçların 3 milyon insanı mağdur ettiğini, hangi görüşten olurlarsa olsunlar haksızlık olduğu durumda yan yana gelmeleri gerektiği vurgusunu yapan Sezai Temelli şöyle devam etti;

YENİ MAĞDURİYETLER YARATILIYOR: Bu denli mağduriyet ve kötülük nasıl yapılır? Bu ülke uzun süredir bu kötülüklerin yaratıldığı bir coğrafyaya dönüştürülmüş durumda. Yaşamın her alanında yeni yeni mağduriyetler yaratılıyor, yeni mağdurlar yaratılıyor. İşimizden aşımızdan ve gelecek umutlarımızdan olduk. O yüzden yan yana gelmeliyiz. Hangi görüşten ve düşünceden olursak olalım ortada bir haksızlık varsa ve buna karşı sesimizi çıkarmak istiyorsak yan yana gelmeliyiz ve omuz omuza durmalıyız.

BİZ BU İTTİHATÇI AKLI BİLİYORUZ: Bu büyük mağduriyetin nereden nasıl beslendiğini iyi biliyoruz. İktidar ayakta kalabilmek için sürekli bir zalim, zulüm, bir şiddet mekanizması üreterek geldi. 15 Temmuz 2016 darbe kalkışması bahane edilerek yüz binlerce insan mağdur edildi. Çocuklarımız gençlerimiz mağdur edildi ve bu devam ediyor. 130 bin dosyanın 36 bini incelenmiş 33 binden fazlası reddedilmiş. Nasıl reddedildiği, kimin reddettiği belli değil. Biz bu tarihi, bu ittihatçı aklı biliyoruz. Tahkikat komisyonu kurarlar, insanların haklarını gasp ederler. Hepimizin hikayeleri var. Hepimizin çok acı öyküleri var, bunlardan çıkaracağımız dersler var ama umudumuzu kaybetmeyeceğiz. İktidar ne kadar kötülük yaparsa yapsın iyilik kazanacak. Çünkü haklıyız. Hiçbir suçumuz yokken, ne amaçla yapıldığı belli olmayan bir muamele ile karşı karşıyayız. Gün olur devran döner; bize bunu yapanlardan hesap soracağız. Önce ortak olan bu büyük derdi dile getirelim ve çözümü birlikte yaratalım. HDP bu amaçla halkların, ezilenlerin, yok sayılanların partisidir. Bu kötülüğü hep birlikte yeneceğiz. Bu iktidar bir kötülük