Erdoğan'dan Kaşıkçı açıklaması: Bu işin takibindeyim

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki konsolosluğunda öldürüldüğü öne sürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya ilişkin sorular üzerine "Beklentim hala iyi niyetli. Cumhurbaşkanı olarak bu işin takibindeyim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın evrak işlemleri için gittiği İstanbul'daki Suudi konsolosluğunda öldürüldüğü iddiasıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanırken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da ilk kez konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Emniyet ve savcılığın soruşturma yürüttüğünü söyleyen Erdoğan, çıkacak sonucun kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

Erdoğan, sorular üzerine şunları söyledi: "Savcılık soruşturmasını bekliyoruz. Bunun ülkemizde olması çok üzücü bir durum. Cemal Bey benim eskiden tanıdığım bir arkadaşım. Beklentim hâlâ iyi niyetli. İnşallah arzu etmediğimiz durumla karşı karşıya kalmayız. Nişanlısının bu süreç içindeki beklentisi ayrı. Ben inanıyorum ki bu dünyada bizim ülkemizde bu tür bir şeyin olması hususunda, özgürlüklerin takipçisi olanlar, düşünce hürriyetinden yana olanlar bu işin peşini bırakmayacaklardır. Ben de bu işin takibindeyim. Kovalıyorum. Buradan çıkan sonuç ne olacaksa onu da dünyaya bildireceğiz. Büyükeliçilik ve havalimanından giriş çıkışlar takipte. Bunun kontrolü emniyetimizde. Görüntüler inceleniyor, savcılık soruşturuyor."

(HABER MERKEZİ)