HDP'den Kartal'a 'ölüm orucunu sonlandır' çağrısı

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, 90 gündür ölüm orucu eylemini sürdüren Vefa Kartal’a ilişkin yaptıkları açıklamada, “Kartal, ağır bir sorumluluk üstlenerek sorunlara dikkat çekmeyi başarmıştır. Kartal’ın sesine ses olmaya ve onun bize devredeceği mücadeleyi omuzlamaya çağırıyoruz” diye kaydetti. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Vefa Kartal’ın ölüm orucu eylemi 90’ıncı gününde devam ediyor. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Vefa Kartal'a ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Kartal'a ölüm orucu sonlandır çağrısı yaparak, "Kartal’ın sesine ses olmaya ve onun bize devredeceği mücadeleyi omuzlamaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Vefa Kartal’a ve demokratik kamuoyuna çağrı yapıyoruz” başlığıyla yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “AKP-MHP koalisyonu, sorumlusu olduğu cezaevlerindeki baskıları, kötü muamele ve işkenceyi, gayri-insani koşulları ortadan kaldıracak herhangi bir adım atmamakta, tam tersine cezaevlerindeki yaşam koşullarını her geçen gün ağırlaştırmaktadır. Kartal’ın durumu kritik aşamaya gelmiştir ve bilinci kapanmıştır. Kartal’ın, hem kendisi hem de toplum için ağır sonuçlar yaratacak olan ölüm orucunu sonlandırarak, siyasete ve demokratik çevrelere cezaevlerindeki sorunlara ilişkin  mücadele sorumluluğunu üstlenme imkanı vereceğine inanıyoruz. Demokratik kamuoyunu da bu duyarlılığa ses vermeye, Kartal’ın sesine ses olmaya ve onun bize devredeceği mücadeleyi omuzlamaya çağırıyoruz.”