Özdağ'ın 'darbe' benzetmesine tepki

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın 'devlet gece tecavüze uğrar, sabah bakire olarak kalkar' benzetmesi tepki yarattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti eski Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan yargılamalara ilişkin, "Gece her türlü saldırıya uğrar, tecavüze de uğrar, sabah bakire olarak kalkar. Ve hesabını da görür" ifadelerini kullandı. Özdağ'ın ifadeleri tartışma yarattı. Sosyal medya kullanıcıları Özdağ'ın cinsiyetçi benzetmesine tepki gösterdi.

Süper Haber'den Hülya Okur'a konuşan Selçuk Özdağ, "Ergenekon, Balyoz birileri beraat etti diye orada hiçbir şey olmadı değil, orada bir şeyler de oldu" dedi.

15 Temmuz yargılamalarından ders çıkarılması gerektiğini belirten Özdağ, "Gece her türlü saldırıya uğrar, tecavüze de uğrar, sabah bakire olarak kalkar. Ve hesabını da görür. Bundan böyle askerler darbe yapmak isterlerse Kenan Evren ve arkadaşlarından ders çıkarsınlar. Askerler içerisinde lokal olarak ister içeriden ister dışarıdan yapmak isteyenler varsa 15 Temmuz'da yargılananlardan ders çıkarsınlar. Biz demokrasiyi ne kadar içselleştirmek devlet o kadar az saldırıya uğrar. 81 milyonun ne kadarı 'Bu devlet bizim devletimiz' derse o devlette huzur olur. Bu millete ‘bu devlet benim' dedirteceğiz. Bunun yolu da; Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmak, hukuku adaletle buluşturmak, devleti liyakat ve ehliyet esasları üzerine bina etmek" ifadelerini kullandı.