Kurtulmuş'tan ittifak görüşmesi için açıklama: Muhabbet ettiler

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş partisinin genel başkan yardımcısı Özhaseki ile MHP'li Durmaz arasındaki görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. "İki arkadaşımız birbirini zaten yakinen tanıyan arkadaşlar" diyen kurtulmuş görüşmenin resmi olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'ın görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.

Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'e konuşan Numan Kurtulmuş "Görüşme iyi niyet görüşmesiydi.. İki arkadaşımız birbirini zaten yakinen tanıyan arkadaşlar. Onlar gayri resmi olarak, bir muhabbet ortamında bir araya gelmişler, karşılıklı olarak temenniler dile getirilmiştir. Resmi olarak karar verilmiş bir görüşme değildir" dedi.

"AK Parti gelenekleri olan bir partidir" diyen Kurtulmuş, şunları söyledi: "İlk gayri resmi görüşmelerden sonra resmi görüşmelere geçilebilir. AK Parti'nin müzakere organları vardır, orada konuşuruz. Bundan sonraki süreçte müzakerenin nasıl olacağı kararlaştırılır. Henüz temenni safhasından öte bir adım atılmış değildir. Böyle bir konu olabileceği dost meclisinde konuşulmuştur. Gerekiyorsa bundan sonrası resmi olarak devam edecektir."

Yerel seçimde AK Parti'nin adaylarının belirlenme sürecinde olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Biz AK Parti olarak, Türkiye'yi yöneten siyasi partiyiz. Her seçim bölgesinde en iyi adayımızı, partiyi en iyi şekilde taşıyabilecek adaylarımızı tespit etme sürecindeyiz" dedi.