Öztrak: Neden bizi HDP ile yan yana getirmeye çalışıyorlar anlayamıyorum

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, üçüncü havalimanındaki işçi eylemleri için "HDP ve CHP'li milletvekillerinin destek verdiği provokasyon" ifadesini eleştirdi. Öztrak, "Neden bizi sürekli HDP ile yan yana getirmeye çalışıyorlar anlayamıyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Tekirdağ'da yaptığı açıklamada, üçüncü havalimanındaki işçi eylemleriyle ilgili olarak, "HDP ve CHP'li milletvekillerinin destek verdiği provokasyon" iddiasına tepki gösterdi. Öztrak, "İktidar partisini anlamakta zorluk çekiyorum. Neden bizi sürekli HDP ile yan yana getirmeye çalışıyorlar anlayamıyorum" şeklinde konuştu.

CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, partisinin Tekirdağ İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.

Tutuklanan eski CHP milletvekili Eren Erdem'in bugünkü duruşmasının ertelendiğini söyleyen Öztrak, "Hangi gerekçelerle tutuklu olduğunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Erdem, 3 aydır duruşmaya çıkıp kendisini savunamıyor. Hem Eren Erdem hem de milletvekili Enis Berberoğlu siyasi tutsaktır" dedi.

'KİM EZİLİYORSA YANINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Üçüncü havalimanındaki işçi eylemlerine de değinen Faik Öztrak, havalimanının açılışının 29 Ekim'e yetiştirilmemesiyle ilgili "marjinal gruplara, HDP ve CHP'li bazı milletvekillerinin destek verdiği provokasyonlardan" bahsedildiğini söyledi. Öztrak, "Ben şu anda bu iktidar partisini anlamakta zorluk çekiyorum. Neden bizi sürekli HDP ile yan yana getirmeye çalışıyorlar anlayamıyorum" dedi.

Öztrak, CHP'li vekillerin gözlem yapmak, işçilerin, tahtakurusu içinde uyudukları, dayak yedikleri, çalışma izni olmayan işçilerin çalıştırıldığı yönündeki şikayetlerini yerinde incelemek için şantiyeye gittiğini belirtti.

Öztrak, "Bugün orada tutuklanan 24 işçi var. Öyle anlaşılıyor ki, orada çalışma izni olmadan çalışan işçiler var. CHP'li vekiller provokasyon yapmak için oraya gitmedi, emekçilerin hakkına sahip çıkmak için gitti. Ve bundan böyle bu ülkede kim eziliyorsa biz onları yanında durmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

'UÇAN SARAYIN RENOVASYONU, BOYANMASI 100 MİLYON DOLAR'

Türk Lirası'nın yılın başından bu yana yüzde 40 oranında değer kaybettiğini dile getiren Faik Öztrak, "Türkiye'yi borca batırdılar. Türkiye'de sıcak para ile ekonomiyi şişirmeyi tercih ettiler, gerçek üretime dayalı bir büyüme yapmak yerine. Neden? Çünkü tek adam hayali, tek adam arzusu gözlerini kör etti. Diyor ki şimdi, 'Bu kriz bizim krizimiz değil'. Sizin kriziniz değil çünkü siz kalktınız uçan saray almak için araştırma yaptınız" dedi.

Katar Emiri'nin hediye ettiği açıklanan uçağın boyandığını söyleyen Öztrak, "Uçan sarayı vermişsiniz, boyatıyorsunuz şimdi. İçini de renove ediyorsunuz. Aldığımız bilgilere göre bu uçan sarayın renovasyonu, boyanması 100 milyon dolarmış. Bunu da soruyorum; bu uçan sarayın içinin yapılması, boyanması kaç liradır?" ifadelerini kullandı.

'GÜNDEMİMİZDE İTTİFAK YOK'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bir soru üzerine, yerel seçim için gündemlerinde bir ittifak olmadığını kaydetti.

Öztrak, "Biz İYİ Parti'ye oy veren seçmenlerin, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren seçmenlerin, Milliyetçi Hareket Partisi'ne oy veren seçmenlerin diğer partilere oy veren seçmenlerin tamamının oyuna talibiz. Biz tabanda mutabakata inanıyoruz. Hiç kimse ile herhangi bir görüşme içinde değiliz, olmayacağız da" yanıtını verdi. (TEKİRDAĞ/DHA)