Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a uçak sorusu

Türkiye'nin artık borcun faizini ödemek için de borçlanan bir ülke konumuna geldiğini belirten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sürekli 'dış güç' diyerek sorumluluğu üzerinden attığını söyledi. Kılıçdaroğlu ayrıca Katar şeyhinden hediye edildiği öne sürülen uçakla ilgili de Erdoğan'a sorular yöneltti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 'bekası' için Suriye yönetimiyle işbirliği yapılmasının çok önemli olduğunu belirterek, "Türkiye Suriye yönetimiyle ilişkiye geçmeli" çağrısı yaptı. Ekonomideki kötü gidişatın hızlandığını da belirten Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a istifa çağrısı yaparak,  "Borcun faizini ödemek için borçlanma noktasına geldi ülke. Faiz için de borçlanan bir Türkiye'yle karşı karşıyayız. Türkiye bunların döneminde tefecilere yakayı kaptırdı. Ülkeyi 16 yılda saman ithal eder hale getirdin, onurun varsa istifa et" dedi.

CHP Parti Meclisi (PM) toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

KİMİNLE ATEŞKES ÖNERİLİYOR: (Ankara'nın İdlib'de ateşkes çağrısı) Türkiye kiminle ateşkes yapılmasını öneriyor? Terör örgütleriyle mi? El Nusra'yla mı?

ÇOK CİDDİ BİR EKONOMİK KRİZİN DAHA BAŞLANGICINDAYIZ: Çok ciddi bir ekonomik krizin içindeyiz. Daha başlangıcındayız sonunda değiliz. Devleti yönetenlerin 3 temel noktada duyarlı olmaları gerekir. Eleştiriye açık olmaları gerekir. Sanayiciden esnaftan gelen eleştirilere kulak vermek zorundasınız. Onları korkutursanız demokrasi yoktur. İkincisi şeffaf olması lazım. Şeffaf değilse israf ve yolsuzluk vardır. Üçüncüsü denetlenebilir olması lazım. Her aşamanın hesabını vermek, Sayıştay, TBMM, yargı tarafından denetlenebilmesi lazım. Tek adam rejimi varsa hesabın sorulmaması demektir. Şu an üçü de yok. Hatta önerilere bile tahammülü yok.

DIŞ GÜÇLER Mİ SANA MERCİMEKTEN ETE KADAR İTHAL ET DEDİ: Tek adam yönetimlerinin özelliklerinden birisi asla hiçbir sorumluluğu kabul etmezler. Her şeyi onlar bilir ama bir hata varsa o da dış güçlerindir. Mercimekten nohuta, ete, samana kadar ithal ediyorsun dış güçler mi sana ithal et dedi.

BUNUN SİYASİ TARİHTEKİ ADI İHANETTİR: Bizim cumhuriyet tarihimizde kendi topraklarını Süleyman Şah türbesini alarak kaçan tek hükümet vardır. Erdoğan'dır. Bizim tarihimizde toprak verilmez şehit olunur. Mücadele verilir. Kendi topraklarını terk ettiler. Bunun siyasi tarihteki adı ihanettir. Biliyorum bunun için de dava açacak. Açmazsan namertsin.

MAN ADASI'NIN HESABINI VERMEDİ: Damat sanayicilere nutuk attı. Abuk subuk bir sürü konuşma yaptı. Önerilerden biri şuydu. Ülkemizin yer altı kaynaklarının tespit edilmesi ve ekonomiye kazandırılması. 16 yıldır yapamadığını nasıl yapacaksın? Bu milletin aklıyla alay etmektir. İkinci önlem olarak doları bozdurun dediler. Bunu söyleyen adam MAN adasından yakınlarının getirdiği 15 milyon doların hesabını vermedi daha. Sen bu 15 milyon doları bozdurdun mu bozdurmadın mı?

ÜLKE YAKASINI TEFECİLERE KAPTIRDI: Dolarları bozduruyoruz, 'iPhone'ları kırıyoruz bir bakıyoruz dolar artmış. Türkiye bunların döneminde tefecilere yakayı kaptırdı. Dışarıya 156 milyar dolar, içeriye 699 milyar lira o tarihteki kuru baz aldığımızda 408 milyar dolar faiz ödendi. Faiz geldi Erdoğan'ı teslim aldı çünkü tefeciler daha güçlü. 18 Ocak'ta Merkez Bankası'nın repo faizi yüzde 8'di dün yüzde 24'ü aştı. Erdoğan Merkez Bankası'ndan şikayetçi, senin şikayet etme gibi bir hakkın yok.

GEÇİŞ ÜCRETELERİ NEDEN TL'YE ÇEVRİLMİYOR: Gücü AVM'deki adama yetiyor. Yandaşına yetmiyor. Köprüler ve otoyollardan geçiş ücretleri, garantiler dolar endeksli. Asıl para onlarda. Gücün yetiyor mu? Dükkan kirası Türk parası, dolar eyvallah yapalım. Niye sen bunu dolar bazında yaptırdın. Vatandaşa doları bozdur diyorsun da yapılan ihaleleri lira üzerinden yürütelim demiyorsun.

Katar Emiri'nin 'hediye'si Sabiha Gökçen'e indiKatar Emiri'nin 'hediye'si Sabiha Gökçen'e indi

BİLALİ DE ALSIN VARLIK FONU'NA, İYİ OK ATIYOR: Kendi kararnamesiyle kendini Türkiye Varlık Fonu Başkanı ilan etti. Erdoğan, 'Benim amacım bir anonim şirket nasıl yönetiliyorsa Türkiye'yi öyle yönetmektir' diyordu. Dün gerçekleşti bu olay. Kendisine önerim var Bilal'i de alsın iyi ok atıyor, belki enflasyonu tutturuyor.

BU UÇAK KİMİN UÇAĞI: Dün itirafta bulundu israf ekonomisinden vazgeçiyoruz diye. Bunu derken kendisine uçak almış. Katar şeyhinden hediye dediler. Ben soruyorum Sayın Erdoğan bu uçak kimi uçağı? Satın aldıysan büyük ayıp, kaç tane uçak alacaksın ya satın almadıysan ikinci el uçağı biri sana hediye ettiyse daha büyük ayıp. Türkiye'nin onuruyla kimsenin oynama hakkı yoktur. Türkiye Cumhurbaşkanı hediye uçakla gezemez. Senden 81 milyon adına cevap istiyorum.

(HABER MERKEZİ)