İnce: Varlık Fonu bardağı taşıran son damla oldu

Muharrem İnce Varlık Fonu kararına tepki gösterdi: Devleti sarmış olan tek adam, aile yönetim tarzı şimdi de kamu şirketlerini esir aldı!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP’nin 24 Haziran’daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Türkiye Varlık Fonu Başkanı'nın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olması kararına tepki gösterdi. İnce, kararı 'bardağı taşıran son damla' olarak tanımladı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; Türkiye Varlık Fonu Başkanı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olurken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise başkanvekilliğine getirildi.

Muharrem İnce, sosyal medya hesabında konuyla ilgili şöyle yazdı: “Kötü yönetim maalesef her gün yeni bir çılgınlık örneği sergileyerek tam gaz devam ediyor. Bardağı taşıran son damla, Erdoğan ve damadının bir şirket statüsünde olan Varlık Fonu'nun da yönetimini üstlenmiş olmalarıdır. Devleti sarmış olan tek adam, aile yönetim tarzı şimdi kamu şirketlerini de esir almıştır. Sergilenen bu akılalmaz her şeyi yönetme ihtirası, sonuçta hiçbir şeyin yönetilememesi sonucunu doğurmakta ve çıkan fatura tüm memleketçe ödenmektedir. Bütün bu akılalmaz uygulamalar olurken, muhalefet, sivil toplum örgütleri, akademi ve basın nerededir. Memleketi kaosa sürükleyecek bu tek adam uygulamalarına hep birlikte sesimizi yükseltmek zamanıdır."