Anket sonucu: İnce CHP'de güçlü!

Optimar Araştırma Şirketi'nin yaptığı son anketin sonuçları paylaşıldı. Ankete göre Muharrem İnce'ye verilen destek yeni bir parti kurması durumunda düşüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Optimar Araştırma Kuruluşu’nun ağustos ayında yaptığı, 'Türkiye’nin nabzı' araştırmasında CHP'nin 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'ye verilen desteğin yeni bir parti kurması durumunda düşeceği kaydedildi. Araştırmada 'ittifak devam etmeli mi?' gibi diğer birçok konunun yanında yerel seçimlerin önemli tartışma maddelerinden biri olan, “Partiye göre mi adaya göre mi oy verirsiniz” sorusuna da cevap aranıyor.

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi'nin 'Anketten ne çıktı?' başlığı ile yayımlanan yazısında, Optimar'ın yaptığı anket sonuçları ortaya kondu. Araştırmaya göre yeni bir parti kurması halinde Muharrem İnce'nin oylarının düşeceği belirtildi.

KENDİ PARTİSİNİ KURARSA YÜZDE 2.83 KAYIP VERİYOR

Katılımcılardan 'Muharrem İnce CHP'nin Genel Başkanı olduğu takdirde CHP'ye oy verir misiniz?' sorusuna olumlu cevap verenlerin oranı yüzde 30.1 iken, 'Oy vermem' diyenlerin oranı ise yüzde 43.7 oldu. Öte yandan 'Muharrem İnce yeni bir parti kursa oy verir misiniz?' sorusuna 'Oy veririm' diyenlerin oranı yüzde 27.7'de kalırken, 'Oy vermem' diyenlerin oranının 56.6'ya çıktığı görüldü. Oranlarda, İnce'ye verilen desteğin yeni bir parti kurması durumunda yüzde 2.83 azaldığı görülüyor. Bunun üzerine Selvi, "Herkes kendi mahallesinde kalmaya devam ediyor" yorumunu yaptı.

Ayrıca ankette 'Desteklediğim partinin adayına oy veririm' diyenlerin oranı yüzde 49.5’le ilk sırada gelirken, 'Kendi partimden olmasa da beğendiğim adaya oy veririm' diyenlerin oranının yüzde 40.6 olması ise dikkat çekti. 'Partimin gösterdiği adaya oy veririm' diyenlerde yüzde 61.5’le AK Parti birinci sırada gelirken, onu yüzde 56.5’le CHP takip ediyor. (HABER MERKEZİ)