Bahçeli: Büyükşehir belediyeleri ülkesine çelme takanlara geçmemeli

MHP Genel Başkanı Bahçeli, yerel seçimlerde büyükşehir belediyelerinin kazanılmasının önemli olduğunu belirtti. Bahçeli, "Büyükşehir belediye yönetimleri FETÖ-PKK-PYD’nin yörüngesine sabitlenen partilerin asla yönetimine geçmemelidir" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da açılış töreninde yaptığı konuşmada, partisinin yerel seçimler için "Dört ayaklı stratejik duruş ve görüşleri"ni açıkladı.

Büyükşehir belediyelerinin kazanılması gerektiğini belirten Bahçeli, "Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere, ilaveten diğer 27 büyükşehir belediye yönetimi zillete yakasını kaptıran, ülkesine çelme takan, üstelik FETÖ-PKK-PYD’nin yörüngesine sabitlenen partilerin asla kontrolüne girmemeli, yönetimine geçmemelidir. Bu tarihi bir sorumluluktur" dedi.

'KÜRESEL EMPERYALİZM TÜRKİYE'YE CEPHE ALDI'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da Etimesgut Belediyesi'nin düzenlediği açılış ve temel atma töreninde konuştu.

Türkiye aleyhinde "çok yoğun bir kara kampanya" yürütüldüğünü söyleyen Bahçeli, "Küresel emperyalizm her türlü ayak oyunu, kirli senaryoyla Türkiye’ye cephe almış, cephe açmıştır. Bir yanda terörle mücadele sürerken, diğer yanda kuzu postuna bürünmüş, müttefiklik boyasına sürünmüş ülkelerin ekonomik ve diplomatik saldırılarına direnç gösterilmektedir" dedi.

'NE SATIN ALACAĞIMIZI TAYİN HAKKI NE ZAMAN ABD'YE GEÇTİ?'

ABD'yi eleştiren Bahçeli, şunları söyledi:

"Türkiye’nin stratejik ortağı ABD, ittifak hukukunu hiçe sayarak aleyhimize kurulmuş stratejik bir tuzağın merkez üssü haline gelmiştir. Bir NATO üyesi olan ABD, bir başka NATO üyesi olan Türkiye’ye ilan edilmemiş, adı konmamış siyasi ve ekonomik savaş açmıştır. Diyorlar ki, Rusya’dan füzeyi almazsanız savaş uçağını vermeyi düşünürüz. Anlayamadığımız, kimden ne alacağımızı, kime ne satacağımızı tayin ve tespit hakkı ne zaman ABD’ye geçmiştir? Böyle bir hakkı ABD kendinde nasıl görmektedir?"

'ALTINCI FİLO'YA TAŞ ATANLARIN MİRASÇILARI ŞİMDİ TAYFALIĞA HEVESLİ'

Türkiye'de ekonominin yıkımını isteyenler olduğunu belirten Devlet Bahçeli, "Ekonomik yıkıma bilerek hizmet eden, zalimlerin gözüne girmek için felaket tellallığı yapan, kriz çığırtkanlığına soyunan, işbirlikçilikten medet uman kim varsa tescilli vatan hainidir. Altıncı Filo'ya taş atanların mirasçıları şimdilerde bu filonun tayfalığına heves etseler de; Türkiye onun bunun dayatmasıyla, tezgahıyla, tertibiyle tam bağımsızlık çizgisinden asla savrulmayacaktır" ifadelerini kullandı.

'24 HAZİRAN'DAKİ KAZANIMLAR 31 MART'TA HEBA OLMASIN'

Yerel seçimin 31 Mart 2019'da yapılacağını hatırlatan Bahçeli, "24 Haziran’da elde edilmiş kazanımların önümüzdeki yılın 31 Mart’ında heba olmasını istemiyor, beklemiyor, arzu etmiyoruz. Kısır, sığ, güdük ve dağınık siyasi polemiklerle anlaşmazlıkların tecellisini, bunun yanında denizden geçmişken derede boğulmayı çok mahsurlu, çok maliyetli, Türkiye’ye yapılacak büyük bir kötülük olarak değerlendiriyoruz" dedi

'BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ ÜLKESİNE ÇELME TAKANLARIN YÖNETİMİNE GEÇMESİN'

Yerel seçim için "Dört ayaklı stratejik duruş" açıklayan Bahçeli, görüşlerini şöyle sıraladı:

"1- Yeni sistemin yerleşmesi, kurum ve kurallarıyla inşa faaliyeti önümüzdeki en temel gündemdir. Merkezi yönetimle yerel yönetimler arasında denetim ve yönetimi çok zor olacak olası çatışma, çelişki ve gerginliklerin yeni hükümet sisteminin kökleşmesine engel olacağı, ülkemizi krize sürükleyeceği tartışmasız bir gerçektir.

Mahalli İdareler Seçimlerinden alınacak sonuç Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin doğasına, işbirliği havasına, iradi yapısına uygun olmalı, genelde sağlanan başarı yerel yönetimler eliyle sekteye uğratılmamalıdır.

Yeni hükümet sisteminin başarısı için yerel yönetimlerin buna müzahir şekilde milletimiz tarafından seçim ve görevlendirmesi en samimi beklentimizdir, dileğimizdir, hedefimizdir.

Çalışmalarımız da buna yönelik olacaktır.

2- Özellikle başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere, ilaveten diğer 27 büyükşehir belediye yönetimi zillete yakasını kaptıran, ülkesine çelme takan, üstelik FETÖ-PKK-PYD’nin yörüngesine sabitlenen partilerin asla kontrolüne girmemeli, yönetimine geçmemelidir. Bu tarihi bir sorumluluktur.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin başarısı ve tam manasıyla tesisi maksadıyla büyükşehir belediyelerin buna uygun yönetimi de beka meselesidir, geleceğimiz için vazgeçilmez değerdedir.

3- Şu anda 3 büyükşehir, 10 il, 80 ilçe, 12 belde olmak üzere toplamda 102 belediye siyasi iradece atanmış kayyumlar tarafından yönetilmektedir. Bu belediyeleri yöneten belediye başkanlarından 94’ü PKK, diğer 8’i de FTÖ/PDY soruşturması nedeniyle görevlerinden alınmışlar, belediye yönetimleri de haklı olarak kayyuma devredilmiştir.

Altını kalın olarak çiziyorum ki, kayyumla yönetilen belediyelerin milletimizin iradesi doğrultusunda, yeni sistemin yapısına uygun olacak şekilde tezahürü, teşkili ve tahkimi sağlanmalı, bu konuda demokratik mücadele cesaretle, inançla yürütülmelidir.

Türkiye’de PKK’nın yöneteceği belediye kesinlikle olmamalı, 15 Temmuz öncesine dönülmemeli, CHP-HDP ve yedekleriyle kurulan karanlık ittifakın hesabı cumhurun iradesiyle bozulmalıdır.

Nitekim Milliyetçi Hareket Partisi üzerine düşen ne varsa yapmaya bütünüyle hazırdır.

4- Milliyetçi Hareket Partisi halihazırda var olan büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyelerini muhafaza edip bunların yanında daha fazlasını kazanmak, daha çok gönüle girmek, daha çok teveccüh elde etmek için bütün gücünü seferber edecek, Allah’ın izniyle de hedeflerine ulaşacaktır." (HABER MERKEZİ)