Albayrak: Londra uyumuyorsa biz de uyumuyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'KOBİ desteği' toplantısında konuştu. Albayrak "Londra uyumuyor. Londra uyumuyorsa biz de uyumuyoruz." dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Birlikte Kazanacağız: KOBİ Destek Kredisi Tanıtımı"na katıldı. Bakan Albayrak, "Atmamız gereken adımları çok ama çok iyi biliyoruz." dedi. Bakan Albayrak, Orta Vadeli Program'da alınacak kararları herkesin göreceğini vurguladı.

KOBİ desteği tanıtım toplantısında konuşan Albayrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

KAMUDAKİ TASARRUF SÜRECİNİ ETKİN BİÇİMDE YÜRÜTECEĞİZ: Bankalarımız Türkiye bankacılık tarihinde olmadığı kadar güçlü bir dayanışma içinde.  Bugün dünyaya çok güçlü bir birliktelik fotoğrafı sunuyor Türkiye. Ülkemize karşı başlatılan girişimin farkındayız. Bugün itibariyle karşı karşıya kaldığımız bu sınamadan daha güçlü şekilde çıkmak için kenetleniyoruz. Zayıflıklarımızın da güçlü yanlarımızın da farkındayız. Atmamız gereken adımları çok iyi biliyoruz. Değişimi önümüzdeki 5 yıllık süreçte göreceğiz. Arzu ettiğimiz güçlü ekonomiye kavuşacağıımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Etkin mali politikalarla enflasyonla mücadeleyi önceleyeceğimizi ifade ettik. Hiç olmadığı kadar güçlü bir mali politika sürecini başlattık. Çok kararlı bir irade var Türkiye'nin başında. Kamudaki tasarruf sürecini çok etkin şekilde sürdüreceğiz. Bu yıl çok daha iyi bir kamu bilançosu bizi bekliyor.

ART NİYETLE BANKALARIMIZ HEDEF ALIYORLAR: Hem bankaların hem reel sektörün arkasında duracağımızı ifade ettik. Kur ataklarının hemen ardından örneği olmayan biçimde devreye girmeyen rayting şirketleri bankalarma ilgili karamsar tablo oluşturmak için yoğun gayret içine girdiler. Bu durum ortadayken net bir art niyetler bankalarımızı hedef almaya çalışıyorlar. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar bankalarımız güçlü bir şekilde yollarına emin adımlarla devam ediyor.

7/24 PİYASALARDAYIZ: Dün resmi tatildi, e piyasalar kapalı mı? Biz öyle zannediyoruz, Londra uyumuyor. Londra uyumuyorsa biz de uyumuyoruz. Asya piyasaları, batı piyasaları, 7/24 piyasadayız. (HABER MERKEZİ)