CHP’de seçim gecesi davet krizi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce arasında bu kez de “davet” tartışması yaşanıyor. Parti yöneticilerine göre İnce, seçim günü saat 16.00’da sonuçları birlikte izlemek üzere genel merkeze davet edildi. Ancak İnce bu davete yanıt vermedi. 

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Parti Meclisi, 24 Haziran seçimlerinden yaklaşık 2 ay sonra seçim sonuçlarını değerlendirmek için toplandı. Yaklaşık 8 saat süren toplantıda, “Siyasi veri madenciliği ve analizi” yapan Polimetre’den Mehmet Günal Ölçer bir sunum yaptı.

EN BAŞARILI İL ELAZIĞ

Edinilen bilgiye göre sunumda dikkat çeken başlıklar şöyle oldu:

“AK Parti'den MHP'ye 7 puan, MHP'den İYİ Parti'ye 7 puan oy kayması yaşandı. CHP'den İYİ Parti'ye 2 puan, HDP'ye ise 0.5 puan oy gitti. CHP'nin oy artışı açısından en başarılı olduğu 3 il sırasıyla Elazığ, Kırşehir ve Kahramanmaraş oldu. En çok oy kaybı Çankaya ilçesinde yaşandı. MHP'nin Doğu'daki oy artışı dikkat çekici. Bu sonuçta hileli oyların etkisi var. Millet İttifakı olumlu sonuç getirdi."

100 BİN MÜKERRER OY İDDİASI

Sunumda seçim sonuçlarıyla ilgili bazı sandıklardan örnekler verilerek mükerrer seçmen iddiasında bulunuldu. Edinilen bilgiye göre ad-soyadları, doğum yeri ve tarihleri aynı ama kimlik numaraları farklı 100 bine yakın mükerrer seçmen var. Bu şekilde üretilmiş sahte seçmenler özellikle küçük yerleşim yerlerinde önemli etki yarattı. Bu iddia bazı Parti Meclisi üyelerinin itirazları ile karşılaştı. Ancak hangi sandıkta kimlerin oy kullandığıyla ilgili seçmen listeleri siyasi partilere verilmediği için bu durumun daha detaylı olarak incelenmesi gerektiği ifade edildi.

'ÜLKEYİ TERK ETSİNLER'

Toplantıda çok sayıda Parti Meclisi üyesi 24 Haziran seçim sonuçlarının seçmenler üzerinde yarattığı büyük hayal kırıklığına dikkat çekti. Çok sayıda partilinin oy vermeme davranışı içinde olduğu, boykotla karşılaşılabileceği yönünde uyarılar yapıldı. Edinilen bilgiye göre, özellikle boykot iddiası CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu kızdırdı. Boykot iddiaları, “Parti yönetimini sıkıştırmaya dönük örgütlü bir çabanın ürünü” olarak değerlendirildi. Kılıçdaroğlu’nun, “Boykotçular çıkacaksa çıksın. Gitsinler AK Parti'ye oy versinler. Ülkeyi de terk etsinler” dediği ileri sürüldü. Bir parti yöneticisi Kılıçdaroğlu’nun bu tartışmadaki sözlerini, “Genel başkan sandığa gitmenin bir vatandaşlık görevi olduğuna dikkat çekti” olarak açıkladı.

İNCE SEÇİM GECESİ GENEL MERKEZE ÇAĞRILDI, GİTMEDİ

Parti Meclisi toplantısının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Seçimden sonra beni davet etmiş ama ben gitmemişim! Benim olmadığım yerde zor durumdan kurtulmak için yalana başvurmak koltuk sevdası değil de nedir? Ben partiliyim davet gelseydi iki elim kanda olsa giderdim” demişti. Edinilen bilgiye göre Muharrem İnce seçimin yapıldığı 24 Haziran günü saat 16.00’da seçim sonuçlarını birlikte izlemek üzere genel merkeze davet edildi. Ancak bu davete yanıt vermedi. Parti yöneticileri toplantıda da Kılıçdaroğlu’nun bunu ifade ettiğini söylediler.