Temelli Van’da konuştu : Ülke bayram değil, yangın yeri

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Kurban Bayram'ı kapsamında Van'a gitti. Temelli "Bu zulüm iktidarına karşı ancak yana yana gelerek ayakta kalabiliriz.” dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR- HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, bayram ziyaretleri kapsamında Van'a gitti. Van halkıyla selamlaşan Temelli’yi Van’da HDP Van İl Eş Başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van İl Eş Başkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kawa, Van Milletvekilleri Tayyip Temel, Muazzez Orhan, , Bedia Özgökçe Ertan, Murat Sarısaç, TJA Aktivistleri, Barış Anneleri, STK temsilcileri ve halk karşıladı.

Halkla bayramlaştıktan sonra konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Türkiye’nin bayram yeri değil yangın yeri olduğunu söyledi. Temelli, “ Bu otoriter rejime karşı mücadeleyi örgütleyip, yan yana gelmezsek bu rejim bugüne kadar yaptıklarından daha fazlasını yapacağını söyledi. Söz konusu rejimin halkların geleceğini gasp etmeye çalışıyor.” dedi.

Temelli, “ Bu iktidar acılarımıza acı katmaya devam ediyor. Bu iktidar bu zulümden, bu şiddetten, bu savaştan besleniyor. Bu yüzden memleket bayram yeri değil, yangın yerine döndü. Dersim, Gabar yanıyor. Ormanlarımızı yakıyorlar. Bu Kürde düşmanlıktır, doğaya düşmanlıktır, insana düşmanlıktır. Bizim kutlanacak bir bayramımız yok ama özlem duyulacak bir bayramımız var." ifadelerini kullandı.

‘ZULÜM BİTTİKTEN SONRA BAYRAM KUTLAYACAĞIZ’

Temelli, “ Zulüm bittikten sonra özlem duyduğumuz bayramları hep birlikte kutlayabiliriz. Bugün sadece acılarımıza, birbirimize sarılıyoruz. Kim ki bu acının içinde yanıyorsa orada olacağız. Ona destek olacağız, omuz omuza olacağız. Bu ceberut iktidara itirazımızı daha güçlü yapacağız. Bu zulüm iktidarına karşı ancak yana yana gelerek ayakta kalabiliriz.” dedi.